torstai 16. lokakuuta 2014

Kylmä kausi

Piti tänään kirpeän ilman vuoksi ottaa käyttöön kerralla sekä paksut sukkahousut, talvihame että talvitakki. Sen kunniaksi alla maistiaisia talvimuodista 1934/35:


Kotiliesi-lehden liitteenä tulleessa vihkosessa on muitakin hienoja piirroskuvia vaatteista ja myös pari yksinkertaista suurennettavaa kaavaa, jotka skannaan tänne joskus myöhemmin - nyt on edessä lähtö kesäkodille syyslomatunnelmiin. Hauskaa syyslomaa kaikille, jotka sitä viettävät!

4 kommenttia:

 1. Kauniita takkeja! Ja myös oikeasti pitkiä takkeja, toisin kuin nykyään, sillä nyt pitkäksi nimitetään jos takki hipoo polvia. Voi se autoilijalle olla pitkä ja kätevä myös, mutta hameen käyttäjälle lyhyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, hametakin on hyvä yltää saappaanvarteen saakka.

   Poista
 2. Huomasinpa nyt toisenkin kerran katsoessani, että tuo toimittaja tuossa oli tuo Mary O (myöhemmin Olki). Tein just äskettäin jutun vanhoista käsityökirjoista ja kaksi virkkauskirjaa löytyi noita hänen kirjojaan. Häneltähän on vaikka minkälaista kirjaa olemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, meillä on Mary Oljen kirja Nenäliinoja ja voi olla joku muukin. Alansa tuotteliain tekijä aikanaan, hyvin monipuolista käsityökirjallisuutta on kirjoittanut.

   Poista