tiistai 14. lokakuuta 2014

Järkevät kävelykengät

Joskus käy kirpputorilla tuuri. Esimerkiksi tänään, kun lähdin puolihuolimattomalle kierrokselle Manhattanin Kirppis-Centeriin ajatellen, että tuskin löydän sieltä tarvitsemiani matalakantaisia syyskenkiä, mutta vilkuilen toki kenkävalikoimiakin.

Ja sitten löytyvät nämä.


Hyvi-kengät on valmistettu Hyvinkäällä, en tiedä varmasti, onko valmistaja Renton kenkätehdas vai jokin muu, sillä tästä tuotemerkistä ei löydy netistä tietoa. Ja tosiaan ihan tavallisella hyllykirppiksellä ne nyt olivat, minun kokoiseni käyttämättömät 1950-luvun läskipohjakengät, turkoosia mokkaa. Turkoosia; en olisi voinut kuvitella, että Suomessa on tuolloin tehty näin räväkän värisiä arkikäyttökenkiä! Väri on tietysti käytössä arka, mutta pitää suojata huolellisesti nahansuojasuihkeella - ja käyttää sateella kumisaappaita.

(Edessä on kiristys remmillä ja soljella, erikoinen ratkaisu, mutta kestävämpi kuin kuminauha.)

12 kommenttia:

 1. Hienot! Hyvinkääläisenä ihan ylpeänä noita katson. Renton kenkätehdas on ainoa kenkätehdas, jonka minä täältä tiedän. Mutta onhan toki voinut joskus aikanaan ollakin.

  VastaaPoista
 2. No WAU, nyt on ollut kirppisjumalattaret suosiollisia! Eihän tuollaista mäihää mikään muu selitä :)

  VastaaPoista
 3. Hienot - ja upea väri! Ja varmasti mukavat kävellä!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille kommenteista! Oli kyllä mainio löytö, sekä hieno että tarpeellinen :)

  VastaaPoista
 5. Hei!
  Kaihoisana katsellen "uusia" kenkiäsi... minullakin nimittäin oli pari saman värisiä, saman ajan kotimaisia kävelykenkiä (eli kyllä turkooseja tosiaan valmistettiin useammankin suomalaistehtaan voimin!), mutta tykkäsin kengistä niin paljon, että käytin ne kerta kaikkiaan loppuun.
  Huokaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämähän on vintagen käytön ongelma: jos jonkun ihanuuden kuluttaa loppuun, ovat sitten iäksi poissa... Mutta toisaalta, vaatteita kuuluu käyttää ja kuluminen on sen luonnollinen seuraus...

   Poista
 6. Ovat malliltaan kuin tätä päivää.

  VastaaPoista
 7. Heh! Oli pakko kaivaa tää vanha postaus ku näin sut eilen ja tunnistin näist kengistä😄

  VastaaPoista
 8. 😄 oli kiire bussiin, ens kerralla tuun😄

  VastaaPoista