lauantai 19. lokakuuta 2013

Takki, joka tuli tarpeeseen


Käväisimme syyslomalla Porissa, jossa olikin yllättäen selvästi Turkua kylmempää. Haikailin paksumman ja pitemmän takin perään, joten ei ollut vaikea päätös sijoittaa tähän kermanväriseen ruotsalaiseen 70-luvun kaunokaiseen viittätoista euroa Porin pikkuruisella SPR:n kirpputorilla. Epäröin hetken arkaa väriä ja aitoa turkiskaulusta, mutta takin tyyli ja linjakkuus saivat unohtamaan ne. Vyön aion muuttaa solmittavasta soljelliseksi, kun sopiva solki löytyy.

Ps. Kuva on vähän hassun värinen, mutta kuvauspaikka niin hieno, että sietää tulla esiin; seison vanhalla kolikkokäyttöisellä vaa'alla Porin upeassa kauppahallissa - käykää ehdottomasti katsastamassa, jos joskus on asiaa Poriin!

5 kommenttia:

 1. Baskerisi sointuu upeasti kuvausympäristön väreihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Oikeasti baskeri on ruohonvihreä, kaide oli enemmänkin tumma minttu. Kuvassa menevät paremmin yhteen kuin todellisuudessa.

   Poista
 2. Oi miten hieno takki! Minä niin pidän vintagetakeista, mutta niissä on kaksi ongelmaa: hihat ovat aina liian lyhyet ja takit ovat hirmuisen painavia niin että talvella alkaa niskaa painaa kun takin koko paino on siellä niskassa ja hartioilla. Täytynee oikeasti alkaa itse tekemään talvitakkia tässä kun ei tahdo jaksaa enää kulkea noissa vanhoissa niiden painon vuoksi. Olenko nyt virallisesti tullut vanhaksi? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auttaisiko takin paino-ongelmaan vyö, jolla siirtäisi osan painosta vyötärölle/lanteille? Vanhuus ei tule yksin :D Minullakin on pari takkia, joiden siirtely on painon takia ärsyttävää, mutta vielä en ole huomannut, että niiden käyttäminen olisi hankalaa.

   Poista
  2. Saattaisi se auttaa, tosin tuo lempitakkini malli on sellainen että siihen ei oikein vyö sovi. Kangas on niin paksua ja jäykkää että vyö tekisi siitä ehkä vähän hupaisan näköisen. Kunnollisia talvitakkeja mulla on todella vähän, pitänee alkaa täydentämään varastoja vyöllisillä versioilla ;)

   Poista