torstai 26. syyskuuta 2013

Ruosteenvärinen pitsi, musta pitsi


Työasuni ovat usein aika konservatiivisia, niin kuin tässäkin. Puin neuletakin päälle vielä sen tavallisen mustan jakkuni, mutta se on nähty täällä jo riittävän monta kertaa. Halusin mieluummin näyttää tämän kaksipitsisen yhdistelmäasun, sillä pidän niin kovasti tuosta ruosteenvärisestä pitsitopista. Vai onko tämä ruosteenvärinen vai mikä?

Uffin alesta löytynyt toppi on selvästi hyvin vanha, sen näkee työtekniikoista (kaula-aukossa neppareilla kiinnitettävä, vinonauhalla huoliteltu halkio, muotolaskokset). Mutta onkohan se tehty alun perin vanhasta pöytäliinasta? Pitsin laadussa ja kuviossa on jotain pöytäliinamaista. Mikä ettei sellaista toimintaa olisi harrastettu jo menneinäkin vuosikymmeninä.

Musta pitsineuletakki on nykyaikaa ja kirppislöytö. Voisin itse asiassa korvata vaikka kaikki kaappini neuletakit tämän mallisilla, eri värisillä ja paksuisilla, ehkä vähän vähemmän antavalla kaula-aukolla varustetuilla ainakin kylmimpään talveen suunnitellut. On kummallisen vaikea löytää neuletakkia, jonka yläosa päättyisi istuvasti juuri vyötärön kapeimpaan kohtaan, ja siitä lähtisi lyhyt, hiukan levenevä resori. Tästä neuletakkiasiasta itse asiassa lisää lähiaikoina!


Käärmettä ja alligaattoria, tietääkseni ihan oikeita! Laukun vaihdoin suurempaan ennen junalle juoksemista, kun päätinkin ottaa tietokoneen mukaan. Kävin Helsingissä Nooran vetämässä blogikoulutuksessa, joka oli erittäin miellyttävä parituntinen, ja antoi ideoita myös Hopeapeilin kehittämiseen. Kiitos!

Käykäähän osallistumassa vielä arvontaan, aikaa on huomiseen iltakymmeneen!

4 kommenttia:

 1. Vaadin lähikuvan pitsistä! Erittäin chic asu. Ollaan kiitollisia Christian Diorille, että hän salli yhdisteltävän mustaa ja ruskeaa samassa asussa :D

  Löysitkö neulojan? Minä sain blogiin paljon hyviä vinkkejä ja onnistuin pyydystämään yhden heti innokkaan neulojan.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Rinna! Vielä en ole etsinyt neulojaa, sain vinkkejä Facebookin kautta ja toki luin myös Pitsiunelmista aiheesta. Kirjoitan neule- ja neuloja-asioista täällä ihan lähiaikoina, neulelehtiä odottaa tuossa skannattavien pinossa iso kasa...

  VastaaPoista
 3. Ihana hame! tuollaisen kun löytäisin:)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Anonyymi! Hame on Polan mallistoa, lienee 70-80-lukujen vaihteesta.

  VastaaPoista