lauantai 21. syyskuuta 2013

Juhla-arvonta alkaa!

Hopeapeili perustettiin kolme vuotta sitten, tarkalleen 23.9. 2010. Nyt on siis juhlaviikko! Ja sitähän pitää juhlistaa arvonnalla. Tällä kertaa jaossa on puhdasta rahaa...


Hopeapeilin kolmivuotisarvonnan palkintona on 25 euron lahjakortti VintagEija's -putiikkiin. Eijan monipuolisessa valikoimassa on sekä aitoa vintagea että linjakasta 50-luvun henkistä uustuotantoa. Lahjakortti on voimassa sekä verkkokaupassa, Turun myymälässä että kaikissa tapahtumissa, jossa Eija on myymässä!

Voit osallistua arvontaan vastaamalla tämän kirjoituksen kommenttiboksiin kysymykseen:

Mikä vintagessa viehättää?

Vastauksen pituudella ei ole merkitystä, mutta kommentoithan tunnistautuneena tai jätä yhteystietosi, jotta saan sinut kiinni, jos arpaonni osuu kohdallesi. Arvonta on avoinna 27.9. klo 22.00 saakka, eli ensi viikon perjantai-iltaan. Onnea matkaan!

26 kommenttia:

 1. Minua on lapsesta saakka kiinnostanut vintage! Ensin pukuleikeissä ja sitten nuorena kun 80-luvulla aloin kiertämään kirppiksiä! Vintagessa viehättää kauniit ja laadukkaat kankaat,käsityöhistoria miten vaatteet on ommeltu,yksilöllisyys et kohtaa välttämättä koskaan samanlaista vaatetta kenelläkään muulla. Nuorena olin hoikempi ja löysin hyvin vaatteita nyt ompelen itse vaatteet vintage kankaista ja kaavoilla! Viehätykseni vintageen ei varmaan koskaan sammu!

  VastaaPoista
 2. Vintagessa viehättää...........kuosit, mallit, värit, TYYLI =) edullisuus, erilaisuus.....
  Eli aika lailla kaikki =)

  VastaaPoista
 3. Onnea uhmaikäiselle! Vintagessa viehättää yksityiskohdat, laatu, ompelun jälki, leikkausten pukevuus. Pitkään luulin, että naisellinen runkoni oli jotenkin vääränlainen, kun vaatteet eivät istuneet. Sitten löysin vintagen ja ongelma poistui ja muuttui rikkaudeksi. Paluuta entiseen ei taida enää olla.

  VastaaPoista
 4. Vintagessa viehättää varmaan ensisijaisesti hyvä laatu ja se, ettei tarvitse ostaa uutta, vaan vaate on ollut jo pitkään olemassa, eli ympäristökin kiittää. Minusta on myös kiva ajatella, että mekkoa on joku pitänyt vaikka 60 vuotta sitten. Itselleni on vieras ajatus se, että toisten vanha vaate olisi jotenkin ällöttävä. Miltei kaikkea mahdollista tulee hankittua ja pidettyä käytettynä. Lisäksi vintagessa viehättää toki se, että vaatteet ovat kauniita ja persoonallisia suhteessa kaupasta löytyviin. Löytämisen ilo on myös isoa osa vintagen viehätystä.

  VastaaPoista
 5. Vintagessa viehättää vanhan ajan tunnelma, pidän vintage-asusteista ja sisustusesineistä, en niinkään kokonaisuutena vintageen pukeutumisesta.
  Mukana uusi tuttavuus tuo VintagEijas.
  Mukana arvonnassa siis minäkin...
  flight(at)luukku(piste)com

  VastaaPoista
 6. Naiselliset linjat, pukevat leikkaukset, kauniit yksityiskohdat, kankaiden laatu (ja hintasuhde), muokattavuus mahdollisuudet. Eli aika pitkälti juuri samat asiat kuin muitakin. Kaupan vaatteiden istuvuus ja laatu eivät enää tyydytä, mutta vintagevaatteista löydän itselleni istuvia, pukevia malleja kohtalaisen helposti. Lisäbonuksena kierrätys-näkökulma.

  VastaaPoista
 7. Vintagessa viehättää lähinnä erilaisuus. Niitä ei tule joka toisella vastaan :)

  VastaaPoista
 8. En keksi yhtään asiaa, mikä vintagessa ei viehättäisi! Hyvät, laadukkaat kankaat (vaatetuksessa), kestävyys, naisellisuus, klassisuus, kierrätys, yksityiskohdat, kauniit kuosit, ajan henki, kiehtovat tarinat tavaran/vaatteen takana... voisin jatkaa listaa loputtomiin! :)♥

  VastaaPoista
 9. Onnea kolmivuotisen taivalen johdosta! :)

  Minua vintage viehättää ensisijaisesti esteettisistä syistä: erityisesti 40 ja 50-lukujen muotokieli, leikkaukset ja kauniit, laadukkaat materiaalit. Hyvänä kakkosena tulee vintagen eettisyys ja kestävyys sekä hyvä istuvuus.

  VastaaPoista
 10. Tyylikkyys, laadukkuus ja klassisuus. Aina olet huolitellun näköinen, kun ylläsi on aitoa vintagea. Mielenkiintoinen asia on, että vaatteet myös istuvat lähes aina, vaikka ke alunperin olisi valmisttettu jollekin toiselle. Myös valmisvaatteet ovat istuvia.

  VastaaPoista
 11. Olin jo lapsena kovin kiinnostunut kaikesta vanhasta ja himoitsin mummoni vanhoja nauhanilkkureita mummolan ullakolla. Vasta viime vuosina olen huomannut, että on muitakin "hurahtaneita". Vintagessa viehättää naisellisuus, yksityiskohdat, leikkaukset, istuvuus ja kertakaikkinen kauneus.

  VastaaPoista
 12. Vintagessa viehättää aarteiden etsiminen. Etsiä niitä ihanimpia yksilöitä. Lisäksi naisellisuus,yksilöllisyys ja materiaalien laadukkuus!
  Ja ehkä se suurin,mikä vintagen äärelle toi: tarinat vaatteiden(&tavaroiden) ympäriltä :)

  VastaaPoista
 13. Yksilöllisyys ja laatu. Eikä löydä haluamiani vaatteita ketjuliikkeistä :) t. Saya sayav@hotmail.fi

  VastaaPoista
 14. Naiselliselle vartalolle armolliset leikkaukset, yksilöllisyys ja ajatus kierrätyksestä.

  VastaaPoista
 15. Kutakuinkin samat asiat kuin edellisissä postauksissa: tyyli, laatu, ekologisuus.

  VastaaPoista
 16. Onnittelut!

  Monien jo aiemmin mainittujen asioiden lisäksi itseäni viehättää se, että vintagessa (tai vintagekeräilyssä) on ”haastetta”. On ihanaa etsiä ja lopulta löytää jotain, jota on saattanut haluta jo vuosia.

  VastaaPoista
 17. Laadukkaat, tyylikkäät kankaat, klassiset ja kuitenkin yksilölliset mallit, ekologisuus. Kyllä kaapissa pitää olla sellaisia ajattomia ja naisellisia kolttuja, että hyvin pärjää vaikka tulisi mikä tahansa juhlakutsu.

  VastaaPoista
 18. Tyylikkyys ja laatu :)
  mevid@outlook.com

  VastaaPoista
 19. Tyylikkyys; malleissa on sitä jotain. Myös malleihin käytetyt materiaalit; kankaat olivat vielä kunnollisia, kestäväksi ja pidettäväksi tarkoitettuja kankaita.

  Maija

  VastaaPoista
 20. Minua vintagessa viehättää laadukkuus, ekologisuus sekä menneiden aikojen eleganssi. Lisäksi minua kiehtoo ajatus, että vaatteiden takana on jonkun elämäntarina; kuka onkaan käyttänyt aiemmin 40-luvun mokkanahkaisia kävelykenkiäni jne. Harmi vain, ettei kaikkiin tarinoihin pääse käsiksi.

  Maria Maaton

  VastaaPoista
 21. Luin aiempia kommentteja ja nyökyttelin tyytyväisenä. Minuakin viehättää estetiikka ja se, että etenkin 40- ja 50-lukujen vaatteet todella sopivat vartalolleni. Pidän etsimisestä ja löytämisestä, siitä, että harkitsen etukäteen, mitä tarvitsen, haen ajan kanssa - ja mikä riemu, kun kaipaamani vaate tai asuste osuu käteen. Samaa tunnetta ei saa tavallisessa vaatekaupassa. Arvostan ekologisuutta ja kestävyyttä, hyvin tehdyn vaatteen tuntua. Myös koen käyttäessäni esimerkiksi isotätini pukua (tai mikseipä kenen tahansa tuntemattoman) kunnioittavani aiempien polvien naisia ja jatkavani heidän tarinaansa.

  VastaaPoista
 22. Vintagevaatteet ovat tyylikkäitä ja laadukkaita. Parhaat takit tehtiin vuosikymmeniä sitten ja ovat jo kestäneet ajan testin. Lisäksi funkkishenkisissä kravateissa on ideaa.

  VastaaPoista
 23. vintagessa kiinnostaa naisellisuus sekä vaatteiden kauniit leikkaukset, kuosit, ym. myös ajattomuus ja ekologisuus ovat isoa plussaa.

  VastaaPoista
 24. Onnittelut! Olen seurannut blogiasi melkeinpä alusta alkaen ja toivon, että jaksat jatkaa postailua tulevaisuudessakin. Vintagessa viehättävät vaatteiden leikkaukset, kankaiden printit, laatu ja esteettisyys niin vaatteissa, jalkineissa huonekaluissa kuin muissakin tavaroissa. Vintagen harrastamiseen liittyy myös nostalgiaa ja eskapismia.

  VastaaPoista
 25. Onpa kiva arvonta :) Vintagessa viehättää historianopettajaa tietysti erityisesti menneiden aikojen tarinat, historian henki. Totta kai vintage viehättää myös esteettisistä syistä: naisellisuus, kauniit leikkaukset ja huolelliset yksityiskohdat. Vintage on tietysti myös laadukas ja ekologinen pukeutumisvaihtoehto.

  VastaaPoista
 26. Vintagessa miellyttää ehkä eniten tietty mielikuva. Rakastan elokuvia, kirjoja, taidetta ja tietyt historialliset henkilöt kiehtovat. Myös estetiikka vintagen ajalta miellyttää enenmmän kuin nykyaika.

  Muutoin minulla on aika lailla sama kuin mitä muutkin kommentoisivat.

  VastaaPoista