tiistai 20. elokuuta 2013

Neuleita syksyyn

Omistan vain vähän vintageneuleita. Niitä löytää harvoin, ja kun löytää, kunto on vähän mitä sattuu. Materiaalitkin tuottavat pulmia: vanhat tekokuidut ja villat lähes aina kutittavat. Mutta kukapa ei joskus haaveilisi kunnon sweater girl -lookista, tiukasta pikkuneuleesta hameen parina? Tötteröliiveillä tai ilman.

Tällaiset villapuserovanhukset pelastin alkukesällä Emmauksen kirppikseltä. Taas kerran kiitos tälle kirpputorille siitä, ettei huonokuntoisia vaatteita heitetä suoraan roskiin, vaan jätetään ilmaiskoriin tai pienellä hinnalla myyntiin käsityöharrastajien iloksi.Paidat ovat todennäköisesti samalta käyttäjältä, sillä ne ovat aika saman kokoiset ja samalta aikakaudelta. Ylempi on kotitekoinen, ja olen jo leikannut siitä pois tuskallisen ahtaan vetoketjulla suljettavan pääntien, tarkoituksena muotoilla sitä avarammaksi ja kääntää reuna nätisti nurjalle vinokaitaleen avulla. Alempi on tehdasvalmisteinen Atlas-merkkinen, ja valitettavasti jo käyttökelvottomaksi kulunut.

Atlas-paita on tehty kahdesta lepakkohihaisesta kappaleesta ja resoreista. Malli on kivan näköinen, ja ostinkin sen oikeastaan kaavoiksi. Näyttäisi aika yksinkertaiselta piirtää tästä kaavat, mutta onkohan jotain, mitä pitää ottaa huomioon tällaisessa projektissa? Neulekankaistakaan minulla ei ole kokemusta. Voisinko periaatteessa hyödyntää vanhaa neulepuseroa uudelleen, jos siksakkaan kappaleiden reunat? On nimittäin vielä pitkä matka siihen, että ottaisin puikot kätösiini ja alkaisin toteuttaa kokoelmani Virkkaus- ja neuletyöt -lehtien ohjeita...

2 kommenttia:

  1. Jos käytät valmista neuletta, niin ensin kannattaa ommella tiheällä siksakilla ja sitten leikata, vaikka siksakata kahteenkin kertaan. Nöin ainakin itse olen pienentänyt käsinneulottujakin neulepuseroita. Ja jos on oikein viitseliäs, niin saumanhan voi sisäpuolelta avata ja sen päälle ommella esim. vinonauhaa ja siten huolitella sauman. Ei purkaudum eikä jää paksuksi :)

    VastaaPoista