keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Vepsässä

Raitamekko Portsan katumarkkinoilta 2012 (h&m)
Raitavyö Teuvan seurakunnan lähetystori
Raitaballerinat Lola Ramona

Vietettiin kuumaa ja tyyntä kesäpäivää Vepsän ulkoilusaaressa. Matkaseurani Aira vangitsi metsäpolulla kauniin valon ja raidallisen päivän asun. Minulle eivät useinkaan istu ketjukauppavaatteet ja laatukin mättää, mutta tämä ohut ja rypistymätön puuvillamekko myös näyttää kivalta koko kolmen euron hintansa edestä. (Kuvasta taitavasti häivytetty erittäin äänekkäät ja liikkuvaiset 8-vuotiaat matkakaverit.)

Päivän drinkkiä voi myös suositella:


5 kommenttia:

 1. Onpa kiva mekko, ja hieno on kuvakin!

  Itse kävin noutamassa parempaan talteen viime postauksen keltaisen sifonkimekon. Kiitän siis vinkistä; kerrankin olin ajoissa! Veikkaatko mekon tosiaan olevan 50-luvulta? Olisiko tyylinmukaisesti kovin rikollista lyhentää mekko polvimittaiseksi? Pituus on tavallaan hieno, mutta haluaisin välillä myös muun mittaisia mekkoja (omat vanhemmat mekkoni tuntuvat kaikki olevan alle polven). Käsinpesu lienee varmin tapa pestä, jos ei ole käytössä hellävaraista pesukonetta.

  t. Haiha

  VastaaPoista
 2. Hei Haiha, onnea hienosta mekosta! Tämän ikäkauden vaatteet kannattaa aina pestä käsin, usein tuuletuskin riittää ja tahrojen paikallispuhdistus, ettei suotta kuluta vaatetta pesulla. Polvipituisuus ei minusta ole paha tyylirikko 50-luvun tyylissä, varsinkin nuorilla naisilla oli aika lyhyitäkin leveitä helmoja, mutta koeta säästää päärmeeseen mahdollisimman paljon lyhennyksestä, että mahdollinen seuraava käyttäjä voi halutessaan pidentää. Tässähän oli poimutettu eikä kello helma, joten käänteestä voi tehdä leveän. Se myös auttaa helmaa pysymään muodossaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksesta! Taidanpa koittaa ensin tuuletusta, jotta säästäisin mekon kenties yhdeltä turhalta pesulta. Mekko nimittäin haisi aika tunkkaiselle, joten jotain käsittelyä se kaipaa.

   Täytyy vielä todeta, että mekko on kyllä todella hieno, vaikka väriltään ei ehkä parhaimmasta päästä minulle. Olen edelleenkin kovin iloinen, että kerrankin satuin lukemaan blogeja juuri oikeaan aikaan! Mekko oli vyötäröstäkin juuri oikean kokoinen.

   Poista
 3. Punavalkoraitainen vyö on kyllä ihana piristäjä asuun kuin asuun :D Ihana kuva muutenkin.

  VastaaPoista
 4. Upea kuva ja Vepsä on ihana kesänvietto paikka :)

  VastaaPoista