maanantai 15. heinäkuuta 2013

Koko kesäreissun vintagelöydöt


Tässä pitävä todiste siitä, että vintagea voi vielä löytää kirppiksiltä! Tässä omat vaate- ja asustelöytöni reissultamme, joka kyllä kulki kaikkiaan 28 kirppiksen kautta, jos laskin oikein. Mukana ei ole yhtään antiikkiliikkeestä, vintageliikkeestä tai muusta vastaavasta ostettua juttua, vaan kaikki ovat tavallisilta kirpputoreilta ympäri läntistä Suomea.

Pikkujuttuja: pari vanhaa kirjaa, 50-luvun krokokäsilaukku (toinen kahdesta, jotka löytyivät samasta paikasta), pari hassua lasten juttua, saumasukat, hiusverkko, ilveskuosinen karvalakki (jossa on hiuskampa kiinnittämistä varten), 70-luvun sandaletit.


Sifonkihuiveja ja sitruunankeltainen babydoll-henkinen aamutakki.


40-luvun kävelykengät oikeaa kokoa, hinta kolme euroa! Alla turkoosi novelty print -kuvioitu kellohame, joka on kuitenkin 80-luvun Seppälää (kuka muistaa Impazzivo-merkin?). Yläkulmassa pilkistää toinen krokolaukku.


Koruja pikkukolikoilla. Arolan raitareunainen villakangas, pitkä pala leveäksi talvihameeksi, ja kaunis harmaa-sini-valkokukallinen vesivärikuvioitu vanha viskoosi, leveäksi hameeksi tai kapeaksi mekoksi.


50-60-luvun vaihteen vadelmanpunainen jakkupuku ja 50-luvun ruutuflanellinen talvimekko.


Kaksi jakkua, tweediä 60-luvulta ja kevyttä villaa 50-luvulta, upeat nappisomisteet taskuissa - mustan takin hinta vain kaksi euroa!


Ensimmäisen kuvan yläreunassa pilkottaa vielä kullanvärinen 60-luvun kassi/laukku (taittuu neppareilla kätevästi kokoon), narupunoksinen rottinkikahvainen kesälaukku klipsulukolla ja vaalea 50-luvun huopahattu tummansinisellä koristenauhalla. Lisäksi pari väärän kokoiseksi osoittautunutta hankintaa, jotka lähtevät saman tien kiertoon, metallivetoketjuja ompelutöihin ja sen sellaista. Kyllä nyt kelpaa!

Ps. Jos jotakuta kauhistuttaa rahanmeno, voin kertoa, että kallein tuote tässä kasassa maksoi 10 euroa, toiseksi kallein seitsemän euroa ja loput vitosen tai alle.

3 kommenttia:

  1. Kivoja löytöjä ja aah noi 50-Luvun verhot!!!! Mulla on samaa kuosia mutta eri värissä :) matkailu kannattaa!

    VastaaPoista
  2. Voi hyvänen aika mikä mestari olet noita löytämään ! Ja asiantuntemuksesi on omaa luokkaansa , minä en onnistuisi tuossa tunnistushommassa ... Hienoja löytöjä !

    VastaaPoista
  3. Anneaulikki, silmä kehittyy kun vuosia näitä plärää, oppii kunkin ajan työtavat, materiaalit, tuotemerkkien fontit ja niin edelleen. Seija, se on tosiaan tyyny siellä takana, ostin kyllä yhdet verhotkin mutta ne eivät päässeet kuvaan :)

    VastaaPoista