sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Vihreää 40-50-lukujen vaihteesta

On tiettyjä värejä, joista ei pääse helpolla eroon. Minun top kolmoseni taitaa nyt olla kirkkaanpunainen, taivaansininen ja...


ruohonvihreä. Ostin tämän puvun vähän aikaa sitten FB:n vintagekirppikseltä hurmaantuneena, mutta hieman hasardisti - mitat olivat ihan sillä rajalla ja hintakin kohtuullisen kova - mutta kun puku tuli kotiin, ei kaduttanut.

Myyjä on ostanut tämän Amerikasta. Merkkiä ei ole, mutta ompelutyö tarkkaa ja laadukasta, kangas mukavan pehmeää villaa (olen tarkka villakysymyksissä, olen joutunut poistamaan muutaman kivan vaatteen, koska en pystynyt pitämään niitä ollenkaan).

Puvun leikkauksessa yhdistyy kivasti 50-luvun sirostelu ja 40-luvun univormutyyli. Asusteet nappasin 50-luvun alkupuolelta (ja unohdin helmet ja helmikorvikset, kuinka huolimatonta). Kuriositeetti: hanskat ovat mummini vanhat, sain ne alun perin vanhojenpäivänpukuani varten.


Muita hyviä asustevärejä tähän voisivat olla esimerkiksi leopardi (käsineet, kengät, hattukin jos hurjaksi alkaa), suklaanruskea tai... niin, mikä? Kulta? Sininen? Tartankuosi? Muita ideoita?

Taskut jatkuvat takakappaleen puolelle. Ne ovat ihan oikeat, eivät valetaskut, mutta ei näissä mitään voi kuljettaa - puvun linja menee pilalle.


Paljastan muuten tässä yhden taitamattomuuteni lajeista. Olen surkea silittämään vaatteita. Pistää tuo hiha kiusallisesti silmään - tosin olen sen verran flunssainen nyt, että pelkkä pukeutuminen ja poseeraaminen otti voimille. Vaihdoin pikaisesti takaisin villasukkiin.


Turbaanimainen hattu on viimeisin ihka oikea vintagelöytöni peruskirppikseltä, hintaa kolme euroa. Vielä voi tärpätä!

6 kommenttia: