maanantai 5. marraskuuta 2012

Jouluhistoriaa

Kun Halloween ja kekri on hoidettu alta pois ja kalenterissa kohdalla sunnuntai jona ei tule Hesaria, on oikea hetki kaivaa esiin jouluruokalehdet ja reseptikansio.Kansion ja joulukirjat olen saanut äidiltäni joululahjoiksi vuosien varrella; ennakkoperintönä on tullut myös jouluhulluus. Kansio koostui alun perin äidin talteen leikkaamista resepteistä ja askarteluohjeista, mutta olen itse täydentänyt sitä erilaisilla kiinnostavilla ohjeilla bataatti-vaahtokarkkilaatikosta niihin Vihreän Langan paahdettuihin maustepalsternakkoihin, jotka ovat joka toinen kerta aivan ihania, joka toinen kerta oudon vaisuja.

Äidin keräämistä ohjeista moniakaan en käytä, mutta niillä on nostalgia-arvoa. Toivon, että oma jälkikasvu aikoinaan samalla tavalla arvostaa minun talteen ottamiani joulustailauskuvia ja eri vuosien trendiohjeita.


En tiedä, kenen Elinan lempiohjeet olivat Valion mainoksessa 80-luvun alussa! Askarteluohjeista ne 1990-luvun jutut, maalatut pullot ja kissakivet, suorastaan sattuvat silmiin tällä hetkellä. Miehellä ja minulla tuli kuvituksista sama ajatus: näitä näkee kirpputorien ilmaislaareissa.

70-luvun meikkipussissa taas on sympaattista hippihenkeä.


Ja kansiossa on tallessa tämäkin pumpulitukkainen, kiillolla ja pitseillä ehkä 5-6-vuotiaana koristelemani enkeli.


2 kommenttia:

  1. Vanhat reseptit ja ohjeet ovat todella arvokasta kulttuurihistoriaa...

    ja tuo enkeli on niin suloinen!<3

    VastaaPoista
  2. Enkeli on söpö omastakin mielestä, siitä näkyy jo varhainen mieltymykseni kaikkeen krumeluuriseen :) Liitin kansioon viime jouluna myös yhden poikani tonttuaiheisen piirroksen; tulee sitten myös katselluksi vanhoja piirustuksia, etteivät vain hautaudu johonkin.

    VastaaPoista