keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Joululahja itselleni


Joitain joululahjoja odottaa niin, ettei malta pitää niitä paketissa aattoon asti. Näin myös aikuisiällä, voin kertoa. Ostin itselleni jo vuosia ihailemani joululiinan, ruotsalaisen Kajsa Nordströmin Vinterstad-aiheen. Kuinka ollakaan, se on suunniteltu saman vuonna kun rakas kotitalomme on rakennettu, 1957.

Kuva-aiheet ovat herkkiä ja herkullisia samaan aikaan.

Odottava tunnelma monella lapsukaisella, mutta sehän kuuluu jouluun. Nyt pitäisi vain raskia käyttääkin tätä liinaa. Ehkä vain silloin, kun pöydässä eli pöydällä ei ole glögiä, punaviiniä, rosollia, uunipunajuuria tai muuta vastaavaa.

ps. Te naislukijat, jotka kaipaatte lahjaa itsellenne: KappAhlissa on nyt yllättävän hienoja pin up -henkisiä alusvaatteita. Mistäkö tiedän? Palkkapäivän pieniä iloja!

6 kommenttia:

 1. En tiedä mitä moinen kemikaali mahtaa tehdä vintage-kankaille, mutta teflon-suojasuihkeella käsitelty liina kestää sottaista ruokailua vähän paremmin. Ja jos oikein huolella suihkii niin punajuuritahratkin saa pyyhkäistyä pois varsin helposti, eivät imeydy tekstiiliin.
  Valmistajan mukaan ei vaurioita tekstiilejä mutta tiedä sitten mitä vanhat painovärit sanovat siitä. Ehkä kannattaa kokeilla ensin johonkin pieneen huomaamattomampaan kohtaan. Itse kyllä tykkään tuosta tekstiilisuojasuihkeesta ja käytän sitä kaikkiin mahdollisiin paikkoihin.

  VastaaPoista
 2. Tuo sama liina on ensi viikolla ilmestyvän HUS &Hem Retro lehden kannessa. Lehdessä on juttua joulutekstiileistä.
  T:ninnu vielä

  VastaaPoista
 3. Oi, mähän olen ajan hermolla! Rhia, kiitos vinkistä, voisin kokeilla tuota jollain vähemmän arvokkaalla vanhalla tekstiilillä ensin.

  VastaaPoista
 4. Tuttu kyntelikkö sulla! :) Se on niin kaunis! Pöytäliinakin on tosi hauska! Kuumeisesti odotan jo uutta Retro lehteä Suomalaisen lehtihyllyyn! Se on mainio lehti!
  Kävin Kapphallissa tänään söpöjä olivat alusvaatteet!

  VastaaPoista
 5. Oi että, nuo vanhat liinat ja pyyhket sun muut ovat ihania!!!

  VastaaPoista