perjantai 8. kesäkuuta 2012

Klassinen fiftarimekko

Vähän aikaa sitten työreissulla poikkesin Kuopiossa ja tietysti myös kirpputoreilla. Anti ei ollut kummoinen (reissusta enemmän Kirppismatkoissa), mutta yhden hienon kankaan sain mukaan - tai kaksi kangasta, isot verhot 1950- tai 60-luvulta, ohutta, lakanamaista puuvillaa äärisöpöllä vaaleansini-valko-punaruusuraitaisella printillä. Täydellinen kesämekkokangas!

Kangas odotteli hetken inspiraatiota. Inspis löytyi alkuviikolla Helsingistä MicMacin kaupasta, jossa hiplailin Hell Bunnyn perusfiftarimekkoja. En löytänyt netistä kuvaa juuri siitä sinivalkoraita-kukkajutusta, joka sai minut tarttumaan saksiin, mutta sen malli oli suurin piirtein tällainen.


Ompelin tämän mekon käytännössä ilman kaavoja. Käytössä oli prinsessalinjainen yläosan kaava, tosin minulle iso, joten jouduin soveltamaan aika paljon. Vyötärönauhan leikkasin omien mittojeni mukaan ja vahvistin tukikankaalla, niskaan solmittavat olkaimet on kopsattu siitä pari päivää sitten täällä esitellystä bikinitopista. Helma on täyskello. Lapsena haaveilin kellohameista, mutta kaikki rinsessahameeni olivat vyötäröltä poimutettuja arvatenkin kankaan säästämisen takia. On mukava olla aikuinen ja valita vaatteensa itse!

Rinnuksiin ompelin koristenapit - tällaisista tulee jotenkin viimeistellympi ilme vaatteeseen. Ja tosiaan, kellohame ohuesta kankaasta ei pysy ihan itsestään tuossa muodossa, vaan alle tarvitaan melkoinen määrä tylliä.

kangas Charlotte's Second Hand, Kuopio
korvikset, rannekoru kirppislöytöjä
koristenapit löytöjä asunnostamme entisten omistajien jäljiltä
tyllihame eBay
punaiset kengät Etsy

12 kommenttia:

  1. Ihana mekko! Sopii sulle tosi hyvin. Kesäkekkereissä helmat hulmuaa.

    VastaaPoista
  2. Miten upea mekko! nuo napit ovat todella soma lisä, käy tämä kokonaisuus sinulle erittäin hyvin :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos leidit! Minullakin on olo, että tälle tulee vielä paljon käyttöä, ehkä se pääsee pikapuoliin jopa matkoille...

    VastaaPoista
  4. Upeasti jalostettu kokonaisuus! Kaikki pisteet sinulle ja tosi istuvalle mekolle.

    VastaaPoista
  5. Pirteän näköinen kokonaisuus!

    VastaaPoista
  6. Tosi kiva! Väri sopii sulle hyvin!

    VastaaPoista
  7. Ja ajatteles että vastustin pitkään vaaleansinistä!

    VastaaPoista
  8. Todella kaunis!
    Ja taas tulee mieleen, mitä menetänkään, kun en ole ompelutaitoinen.

    Nyt iski kipinä opetella edes jotain ompelun saralta.
    Jo pelkkä kokeilemisen ilo ja kauniiden kankaiden kanssa työskenteleminen toisi varmasti suurta nautintoa, jos en mitään säällistä aikaan saisikaan..

    VastaaPoista
  9. Suosittelen, Kati, ehdottomasti! Itse luulin olevani huono käsitöissä, koska olen hieman kärsimätön ja koulussa tuskastuin siihen, kun työtä piti koko ajan olla "siistimässä". Nyt kun on isona saanut rauhassa tehdä omalla tavallaan, ompelu onkin tosi rentouttavaa ja siinä kehittyy ihan itsestään. Kirppiskankaiden kanssa ei vieläpä ole omaisuuksia kiinni siinä työssä, jos jotain meneekin pieleen ;)

    VastaaPoista
  10. Aivan ihana mekko, toivoisin niin, että osaisin itsekin ommella noin hyvin! Harjoutusta on jo ilmassa, pari epämuodostunutta sohvatyynynpäällistä on saatu aikaiseksi, mutta siitä se lähtee, siitä se lähtee, ehkä 30 vuoden päästä osaan jo ommella mekon..:)
    Olen itse huomannut suurimmaksi haasteeksi ompeluopinnoissa kankaiden huonon saatavuuden: kallista ja pieni valikoima. Olen katsonut myös kirpparit, kierrätyskeskukset ja roskalavat, mutta parhaat löydöt olen tehnyt anttilan alalaaarista haalimalla pussilakanoita...

    Kiitos mukavasta blogista, löysin tänään tämän pariin ja varmasti palaan.

    VastaaPoista
  11. Moi Milsa! Onnea matkaan vain, tällaiset perusmekot eivät oikeasti ole mitenkään vaikeita! Pussilakanat ovat ihan OK materiaalia, verhothan tämäkin kaunokainen (jonka muuten juuri silitin huomista kesän ensimmäistä hellepäivää varten) oli syntyjään...

    VastaaPoista