keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Pilkullinen bikinitoppi

Tarvitsin pilkullisen bikinitopin. Ehdottomasti tarvitsin, tiedätte varmaan millaista oloa tarkoitan.

Kaikki alkoi siitä, kun luin junassa matkalla Helsinkiin joko Elleä, Oliviaa tai Trendiä - samat Monkin punapalloiset bikinit esiteltiin niissä kaikissa.

Mutta kun Helsingissä marssin suoraan Monkiin, jäljellä oli yläosia vain koossa XS. Arvaatte ehkä, että siihen mahtuisi suunnilleen kolmasosa minusta. Mutta housut olivat sopivat ja tulivat kotiin.


Halusin ommella näihin sopivan yläosan itse. Alkoi vimmattu valko-punapalloisen uimapukukankaan metsästys kautta netin ja kangaskauppojen. Ei löytynyt. Tai löytyi, tukusta, josta olisi pitänyt ostaa minimissään 500 jaardin erä. En ostanut, mutta sen sijaan päätin tilata Etsystä yhden jaardin pilkullista puuvillaa, quilting cotton taisi olla kankaan laatu.

Ei se ihan samankuosista tietenkään ollut, mutta kaikkea ei voinut saada.


Kaavan puuvillakankaiseen halterneck-bikinitoppiin olin katsonut valmiiksi jo aikaa sitten, Burdasta 5/1989. Tuumasta toimeen sitten vain!Bikinitopeissa on paljon pieniä osia, eikä tällaista työtä ihan aloittelijalle voi suositella. Itse ihmettelin pitkään olkaimien kiinnityksen kanssa - kiinnitin ne kaksi kertaa väärin ja lopulta oikein kiinnitettyäni, kaiken päältä tikattuani ja muutenkin mielestäni valmiina tajusin, että olkaimet näyttävät paremmilta pari senttiä keskemmällä. Tunnustan, en käyttänyt ratkojaa, vaan raa'asti saksia.

Suurensin kaavaa myös hiukan mutta nyt kun katson kuvia valmiista lopputuloksesta, taidan sittenkin pienentää sitä vielä hiukan sivusaumoista... Mutta periaatteessa kiva tuli!


Toppi puetaan vetämällä pään yli, takana on joustava kuminauhapoimutuskaitale. Olkaimet solmitaan niskan taakse.


Kaiken tämän jälkeen tajusin, ettei se alkuperäinen Monkin bikinialaosa näytä ollenkaan yhtä kivalta kuin tämä... mutta se ei olekaan mittatilaustyötä!

17 kommenttia:

 1. Heips mulla olsis vähän ton tapasia yhdistelmä kaavoja 50-luvun kaava lehdissäni jos kiinnostaa? Voin kopioida pientä vaivanpalkkaa vastaan!!!!!Pitääkin ottaa niistä kuvia sulle! T:Pink Sepe

  VastaaPoista
 2. Juu ja onks tos lehdes jotain muita kiinnostavia retro henkisiä kaavoja?

  VastaaPoista
 3. olikos tos Miss B lehdessä muita retro henkisiä kaavoja?

  VastaaPoista
 4. Sepe, tuo oli siis Burda Moden ja siitä Miss B -osasto, ei se Miss B -lehti. Olen ottanut talteen 80-luvun lopun Burdia, niitä saa pikkukolikoilla ja monissa tosiaan on hyvin 50-lukutyylisiä kaavoja, varsinkin vuosina 88-89. Suosittelen katsomaan, näitä tulee usein kirppiksillä vastaan!

  VastaaPoista
 5. http://rokkimammanvintagekaavat.blogspot.fi/ tässä muutama kuva lisää on.....

  VastaaPoista
 6. Kiitos Sepe, kivoja on ranta-asut! Mutta nyt on jo pakko vähän harkita, ompelisin vaikka kuinka mutta pitäisi ehtiä käyttääkin asujaan 8) Olen yhteydessä, jos tulee pakko saada -fiilis tai joku täsmäkangas vastaan.

  VastaaPoista
 7. Tosi nätti toppi malliltansa! Tähän asiaan muuten mitenkään liittymättä, mutta sain äskettäin tietää, että meillä on yhteinen ystävä/tuttu IRL, hän asuu siellä Turussa. Maailma on pieni, jälleen kerran :)

  VastaaPoista
 8. Haa, nyt tietysti alkoi kiinnostaa että kuka :) Anna joku vihje, josta voisin päätellä!

  VastaaPoista
 9. Kyllä itse tehdyt vaan on monesti niin paljon parempia kuin kaupan vaatteet :D Ja yleensä myös uniikkeja! Ihanan bikinitopin teit. Nyt alkoi itsekin tehdä mieli punapallollista kesävaatetta...

  VastaaPoista
 10. Hei! Nämä on upeat! mutta olisiko sinulla kaavaa tuollaiseen alaosaan mikä sinulla tuossa kuvassa on? Ei oikein mistään tahdo löytää :/ Mutta kerrassaan upeaa!

  VastaaPoista
 11. Moi Susie! Ei mulla taida olla, mutta oletkos selannut Etsyn kaavatarjontaa koskaan? Luulisin että vintage bikini tai two piece swimsuit pattern tarjoaisi toivotunlaisia vaihtoehtoja.

  VastaaPoista