lauantai 9. kesäkuuta 2012

Turun vintage-kaupat, osa 5: Retrobot

Jipii, uusi second hand shop ja arvatkaa missä, melkein meidän alakerrassa! Läntisen Pitkäkadun rautatieaseman puoleisessa päässä ennen Kaasu-Virtasena tunnettuun liikehuoneistoon avautui torstaina Retrobot, edesmenneestä Bossaliina-kahvilasta tuttujen kaverusten pitämä iloinen putiikki. Kaasu-Virtanen oli pitkään tyhjillään ja usein ohi kävellessäni toivoin, että siihen tulisi kirpputori tai vintageliike. Joskus toiveet toteutuvat!

Retrobotin avajaisissa oli Bossaliinasta tuttuja herkkuleivonnaisia ja paljon ihmisiä. Yleiskuvia liikkeestä en onnistunut ottamaan siinä tungoksessa - en ole kovinkaan taitava kamerankäyttäjä - mutta kivoja yksityiskohtia poimin jokusen. Tämä mekko jotenkin kutsui minua, mutta oli liian pieni.Puuttuikohan minulta vielä joku väri pippurihelmiä? Turkoosi näyttää hyvältä.

Valitettavasti eivät taida Tuhkimon sisarpuoltenkaan temput auttaa näiden pilkkukenkien kanssa, kokoarvioni on 33-34. Mutta söpöt kuin mitkä!
Kissalasit melkein ostin, mutta en sitten kuitenkaan. Mutta arvatkaa, mikä tästä kuvasta muutti meille?


Ei, ei se tyhjäkatseinen aasi, mutta Pauligin jätskirekka. Leikkikirjoituskonettakin testattiin, mutta toistaiseksi se jäi Retrobotiin. Aika ihana meikkilaukku, päädystä kolmion mallinen... vakavasti harkinnassa, jospa vain keksisin tekosyyn oikeasti tarvita sitä jossain. Samoin kuin allaolevaa Mäkisen Kuvastimen kruunupeiliä. Seinät loppuvat kesken!


Retrobotin hintataso on erittäin kohtuullinen, ja koska myynnissä on vaatteiden lisäksi myös hauskoja pikkujuttuja, paikka sopii myös lahjaesinettä etsivälle. Vaatepuolta ei ole linjattu tiukasti mihinkään aikakauteen, vaan tarjolla on sekä lähes uusia juttuja että hyvinkin vanhoja (bongattu yksi 40-luvun laukku). Hyvä fiilis ratkaisee, ja se onkin täältä helppo löytää.

3 kommenttia:

  1. Oi, täällä pitää ehdottomasti piipahtaa heti huomenna! Huomasin liikkeen ennen kuin se oli avattu, mutta unohdin asian.

    VastaaPoista
  2. Tänne kulkee askel ensi viikolla :)

    VastaaPoista