perjantai 4. helmikuuta 2011

Lyhyt takki, pitkät hanskat

Elämme jännittäviä aikoja. Monessakin mielessä: eteen putosi aivan yllättäen kiinnostava asunto, ja sitten joskus -tasolla olleen muuttoajatuksen päivittäminen toteuttamiskelpoiseksi on vienyt paljon aikaa, energiaa ja yöunia. Tästä kerron enemmän, jos haaveet toteutuvat.

Lisäksi opettelemme käyttämään uutta kameraamme. Tämä on vasta kymmenes sillä otettu kuva, joten paljon on vielä edessä. Tiedostoista tuli tolkuttoman suuria vanhan pokkarin kuviin verrattuina, ja näemmä ei potrettimoodi kovin hyvin sovellu kokovartalokuvan ottamiseen ulkona. Mutta kyllä se tästä!


Alkutalven järkyttävän kylmyyden vuoksi ehdin jo miettimään, ostinko ihan turhaan syksyllä tämän lyhyen villakangastakin. Kuitenkin viime viikkoina, pikkupakkasilla ja nollakeleillä, tämä on ollut juuri oikea valinta. Ja totta puhuen ihan pikkuriikkisen alkavat jo kyllästyttää paksut pompat ja karvahatut. Lyhyt takki on kevyt vaihtoehto, kun oikeasti ei vielä voi ajatellakaan mitään kevättrenssejä.

Takkini muistuttaa paljon 1950-luvun lopulla muotiin tulleita swing coat -takkeja. Niiden tapaan tämäkin kellottuu heti kainalon alta. Napituskin on kovin 50-lukulainen suurine litteine nappeineen, samoin 3/4 -pituiset kellottuvat hihat. Tämän muotoinen vaate vaatii kapean alaosan, tässä mustavalkoinen luottohameeni.


Koska hihat ovat lyhyet, ovat hanskat puolestaan pitkät. Ne olivat alelöytö, joka sai siksi sekunniksi minut pyörtämään päätökseni ostaa vaatteita vain käytettyinä.


Kauhua tuuletusparvekkeella: ovi melkein läimähti lukkoon.

takki Zara / Pelastusarmeijan kirppis
vanha rakas glencheck-kynähame, UFF kauan sitten
nahkakäsineet H&M
sukkahousut Bleuforêt / Sokos
kaulahuivi Sokos
saappaat kauan sitten kirpputorilta (hinnankin muistan - 3 e)
turbaani Rauman SPR:n kirppis (pieni strassi on kiinteä osa hattua)
rintaneula Huuto.net

3 kommenttia:

  1. Heissan! ostitko ihan järjestelmäkameran? Onnea uudelle, sen kanssa kun sitkeästi harjoittelee niin lopputulos alkaa varmasti miellyttää. Itse olen nyt pari vuotta kuvannut veljen vanhalla järkkärillä ja hurahtanut kuvaamiseen täysin. Ennen en jaksanut vaivautua kun pokkarimme on aika susi.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Ina! Piaf: ostin oikein järkkärin, elämäni ensimmäisen, aloittelijaystävällisen mallin ;) Teoriassa saatan joskus tarvita tällaista työssäkin, ehkä kerran vuodessa, mutta pääasiassa huvittelutarkoituksiin. Olisi kyllä kiva vielä osata käyttääkin sitä :)

    VastaaPoista