sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Jotain sinistä

Värimieltymykset todellakin kulkevat aaltoina. Viime aikoina minua on vetänyt puoleensa vaaleansininen, jota olen väheksynyt viime parikymmentä vuotta. Toinen uusi ihastus löytyy kuviomaailmasta: ruusut. Pilkut jatkavat edelleen vahvoina - niistä taas olen tykännyt viime parikymmentä vuotta.

Ja kun oikea väri ja kuosi kohtaavat, muuttuu pienikin juttu aarteeksi.Vielä vähän sinistä. Kokemukseni mukaan kolmen euron päivä on Uffin aleviikolla hinta-laatusuhteeltaan paras. Tämänkertainen kolmen euron löytö on vaaleansininen neulepuku, jossa on 30-40-luvun henkeä - vaikka se tosiasiassa onkin 70-80-luvun vaihteesta. Puku saa ajattelemaan vielä vähän viileitä ilmoja ja mustia mokkaisia kävelykenkiä... Vielä kun saataisiin se kevät.

2 kommenttia:

  1. Aika söötti neulemekko tuo. Mitähän ainetta se on? 70-luvulla on kopioitu tosi paljon 40-luvun tyyliä. Sen vuoksi monet 70-luvun tekokuitumekot näyttää nopeasti katsottuna vanhemmilta kuin onkaan, mutta etiketit ja materiaalit kavaltaa todellisen vuosiluvun. Toisaalta on ihan kiva että voi tehdä niistäkin hauskoja löytöjä, jos vaan materiaalit sattuu olemaan semmosia mitä pystyy käyttämään. Ite en pysty juurikaan pitämään niitä crimplene- ja terylene-juttuja koska niissä tulee semmonen inha kylmänhiki.
    Mä tein muutama päivä sitten kirppikseltä myös nenäliinalöydön. Nippu käyttämättömiä kukkanenäliinoja maksoi muistaakseni 1,5 € =) ne oli aika söpöjä myös.

    VastaaPoista
  2. Kyllä tämä on aitoa tekokuitua, akryyli/polyamidiseosta. Jostain kumman syystä ei tunnu ainakaan käteen kutittavalta, saa nähdä sitten miten käytössä. - Nenäliinoja me ollaan kerätty pian vuosikymmen, ne ovat ihania! Ollaan itse asiassa jopa pidetty niistä näyttely täkäläisen kaupunginkirjaston aulassa...

    VastaaPoista