tiistai 15. helmikuuta 2011

Kevään ja kesän takkeja, 1932

Tulevasta kodistamme löytyneisiin pieniin, mutta kovin arvokkailta tuntuviin, aarteisiin lukeutuu Kestilän takkikuvasto vuodelta 1932. Se löytyi saman vuoden Turun Ylioppilaslehtien välistä vanhasta puisesta omenalaatikosta, joka oli pölyttynyt vintillä ties vaikka talon valmistumisesta vuonna 1957 saakka. Kiitos taas kerran vanhoille hienoille tädeille, jotka eivät heittäneet mitään pois!
Mikä on sinun suosikkisi vuoden 1932 takeista? Sekä Anni- että Horsma-mallien hihansuut ja kaulukset ovat minusta erityisen viehättävät. Näistäkin takeista huomaa, että helman pituus oli aikoinaan muodissa paljon tärkeämpi asia kuin nykyisin: kaikki neljä takkia ovat täsmälleen saman mittaiset.

(Huomatkaa myös kuvaston värit: kermanvalkoinen ja metsänvihreä. Tyylikästä!)

4 kommenttia:

 1. Kiitos Gabriela, ja tervetuloa mukaan - kuten myös muut uudet lukijat!

  VastaaPoista
 2. Muakin viehättää juuri "Anni" ja "Horsma" ja täsmälleen samaisista syistä, jännittävästi muotoillut hihat ja kaulukset.

  Ja voi vitsi miten kade olen sulle näistä pikkulöydöistä :D Mä niin toivon että sitten jos/kun meillä joskus on varaa hankkia oma talo sieltä löytyy samanlaisia aarteita. Monien mielestä varmaan turhaa roskaa, mutta mulle ne olis kultaakin arvokkaampia :D

  VastaaPoista
 3. Nimenomaan, ne pienet jutut jotka moni sivuuttaisi roskana tai ainakin ei-arvokkaana antiikkina ovat usein kaikkein kiehtovimpia.

  VastaaPoista