keskiviikko 29. syyskuuta 2010

Pätee vieläkin vanhat kaavat

Poikkesin kirjastoreissulla viereiselle kirpputorille, jossa käyn harvakseltaan, sillä talon sisäilmassa on lievästi sanottuna ongelmia. En oikeastaan suunnitellutkaan tekeväni ostoksia - mutta mitä löysinkään:Pakassa on kaksi Sorja-kaavaa ja kaksi Stil-kaavaa arvatenkin 50-60-lukujen vaihteesta sekä yksi hieman uudempi, Simpicity-merkkinen äitiysmekkojen kaava noin 60-luvun puolivälistä. Sekä ehkä kotitekoinen irtokaava, jossa lukee lyijykynällä kirjoitettuna vain ”Hame”.
”Reilu, hieman kellotettu poimuhame ja pieni tikkauksin somistettu pusero.”
”Kesäpuku ja kevyt pitkä takki.”
Oih!

Ensimmäisenä aion pureutua kouluaikaisen trauman voittamiseen ja ommella puseron. Seiskaluokan käsitöissä oli pakko tehdä paitapusero, ja vaikka itse saikin valita kankaan kaupasta - mikä oli huomattava myönnytys nuorelta ja mukavalta opettajaltamme verrattuna siihen, että kaverini muissa kouluissa joutuivat tekemään siitä, mitä sattui käsityöluokan kaapissa olemaan - käyttämättähän se jäi, kun kaulukset ja kalvosimet eivät vain onnistuneet. Kuluneiden 23 vuoden aikana olen ommellut itselleni lukuisia hameita, mekkoja ja jopa jakkupuvun, mutta puseroihin en ole rohjennut palata. Ennen kuin nyt. Ostin jo kankaankin.

Jätin kirpputorille nipun saman ajan pikkupoikien vaatekaavoja. Minun on hieman vaikea nähdä poikaani pukeutumassa eskariin rennosti puvuntakkiin ja polvihousuihin.

2 kommenttia:

  1. Onko mahdollista otaa sinulta kopiota 50-luvun kaavoista?
    sabine.holma@gmail.com

    VastaaPoista
  2. Hei Sabine! Minulla ei oikein ole aikaa ja viitseliäisyyttä kaavojen kopiointiin, mutta kysypä esim. Sepeltä osoitteessa http://rokkimammanvintagekaavat.blogspot.fi/ Facebookissa Vintage-vaatteiden kirpputorilla on oma osionsa kaavoille, joita voi ostaa kopioina. Onnea etsintään!

    VastaaPoista