keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Pakkanen

Minulla oli tänään ylläni

- puuvillainen pitkähihainen t-paita
- paksu neuletakki
- paksut kohoneuleiset puuvillasukkahousut
- pohjepituinen leveä hame, villakangasta, vuoritettu
- huopavuoriset talvisaappaat
- kauluri
- villakaulaliina
- tekoturkislakki (se jo vuodesta 2000 minua palvellut 60-lukulainen, johon mahtuu nuttura)
- täyspitkä leveähelmainen villakangastakki

Millä te muut pärjäsitte? Huomiseksi pitää säätiedotuksesta päätellen vielä vähän koventaa kierroksia, mikä tarkoittaa mahdollisesti säärystinten tai villahousujen sekä lisälapasten lisäämistä asuun. Kuva on aika tarkkaan kolmen vuoden takaa, mutta tärkeimmät asun osat ovat samat kuin tänään!



24 kommenttia:

  1. naama jäätyi, siihen ei auttanut edes vaaleanpunainen tekoturkkini. aivan liian kylmää ulkoiluun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Naamaparka! Kommandopipokaan ei kaupunkioloissa tunnu oikein järkevältä vaihtoehdolta...

      Poista
  2. Aika samantapaisella varustuksella mentiin. Mummin vanha krimiturkki on siisti ja lämmin, mutta ei valitettavasti minulle täyspitkä. Omalla kohdallani olen vuosien varrella oppinut, että kovalla pakkasella paidan ja sukkahousujen on oltava villaa ja/tai silkkiä. Puuvilla on liian kylmä, vaikka sen päällä olisikin villakerroksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Silkkinen pitkähihainen paita olisi kyllä hyvä olemassa. Hankintalistalle!

      Poista
  3. Ihana söpö asu <3 Liityin lukijaksi, kiva kun löysin turkulaisen vintagebloggaajan. Pysyhän lämpimänä! :)

    VastaaPoista
  4. Tuo sinun takkisi on kyllä ihana. Se on malliltaan juuri niin kuin tykkään, vyötäröltä kapea, helmasta niin leveä, ettei tarvi miettiä mikä hame alle mahtuu. Itse en ole ulkona ollut moneen päivään, kun on sairastelua ollut, mutta sisällä mulla on omatekoinen villainen neulehame ja pitkävartiset villasukat. Hyvää uutta vuotta sinne!

    VastaaPoista
  5. Minä olen ”jäänyt paitsi” näistä pakkasista nyt kokonaan, koska olen kärvistellyt flunssan kourissa neljän seinän sisällä.

    Vintagetalvitakki on kyllä loistava valinta kovilla pakkasilla. En ole vielä tavannut sellaista nykytakkia, joka olisi yhtä lämmin kuin vintagetakki. Ainakin omiin vintagetakkeihini kuuluu päälliskankaan ja vuorin lisäksi vielä ”tuultapitävä”, napakka kangas (puuvillaa?) ja ohut, vilttimäinen villakangas. Enpä ole tällaista rakennetta vielä nykytakeissa tavannut. Lisäksi suosin vintagetakkeja jo pelkästään niiden laadukkaiden kankaiden takia. Kalliimpinekin ja ”laadukkaampien” nykyvillakangastakkien kankaat tuntuvat nuhjaantuvan usein jo yhden talven aikana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paranemista sinullekin! Miehelläni oli joskus hyvin vanha talvitakki, joka painoikin varmaan kymmenen kiloa - siinä oli paksut villavatiinit takkikankaan ja vuorikankaan välissä. Se oli hänelle liian kuuma jopa kylmimpään talvikauteen, joten hän luopui siitä, mutta itselleni toivoisin monesti niin takuuvarman lämmintä talvipalttoota!

      Poista
  6. Hhrrr, on kyllä kylmä! Mä puin Vuokon takin ja paljon villakerroksia, mutta tuntui että tuuli on niin purevaa, että esim. korvat ei pysy millään lämpimänä. Tuo sun takki on ihana ja ihanan värinen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tekoturkis- tai turkislakki on aika hyvä korvillekin, vaikka viima on kyllä nyt kova. Minulla harvoin päätä palelee tässä karvakypärässäni.

      Poista
  7. It looks really cold where you are - we have not had any snow yet in the UK. Your coat, hat and scarf look like they keep you warm but may be you should wear trousers as well

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. We had -15 today, which is moderate compared to northern Finland :) The pic is old, but I wear this same combo every year when it gets as cold as this. A longish wool skirt with winter boots is warm enough, and by the way I don't own any trousers :D

      Poista
    2. Have you never considered wearing trousers? I was a skirts/dresses only person for many years until a friend persuaded me to buy some trousers and now I love wearing them - they are so comfortable!

      Poista
  8. Sometimes yes, but it seems difficult to find ones that fit well. I should really take time for shopping them and find professional advice! I do wear shorts occasionally but in this weather they do not help much :)

    VastaaPoista
  9. Lisään kommentin suomeksi tuohon housukeskusteluun. Hameessa todella tarkenee aivan hyvin. Käytän villasukkahousuja tavallisten päällä tai villahousuja. Ne ovat muuten villasilkkisekoitetta, aivan ihanaa laatua. Kun on villakankainen hame ja lämmin takki ja saappaat, ei todellakaan palele. Kaunis asu sinulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Villasukkahousut ovat mainio keksintö. Minulla oli joskus Wolfordin kashmirvillaiset, jotka eivät näyttäneet kovin paksuilta, mutta lämmittivät ihanasti.

      Poista
  10. Voi miten kauniin mallinen takki❤

    VastaaPoista
  11. Joskus pakkasilla käytän pitkää hametta, koska sen alle saa tarvittaessa piilotettua villahousut ja tosikylmällä vaikka toppahousut sellaiset ihonmyötäiset. Sisätiloissa voi käydä sitten vessassa riisumassa toppahousut pois. Sama kikka näkyi olevan tanssiravintolassa muillakin naisilla käytössä -20C pakkasella. Oli vessassa tungosta naisten purkaessa päältä villahousuja ja toppahousuja.

    VastaaPoista
  12. Hyvää uutta vuotta, sain viime viikolla Hopeapeilin joulun, ihana kirja ja kauniit kuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitoksista! Olen tosi pahoillani, ettei se ehtinyt sinulle jouluksi, mutta toimitusajat tosiaan ovat (muillakin kuin sinulla) venyneet Bookyn ilmoittamista selvästi.

      Poista