perjantai 20. tammikuuta 2017

Mekkoperjantai: Ruudullista töihin

Jo perinteeksi muodostunut Hopeapeilin mekkoperjantai (tänään toisen kerran!) esittelee arkisen ruudullisen puolileveän puvun. Ostin tämän pari vuotta sitten Turun antiikkimessuilta, mutta vasta viime viikolla sain tehdyksi siihen tarvittavan pikkukorjauksen.

1960-luvun alun sekoitekankainen puku Alles Gute Vintage
Vintro-merkkiset saapikkaat Paulan Kenkä
sukkahousut Lindex
korvakorut, vyö kirppislöytöjä

Puku on aika tyttömäinen; voin helposti kuvitella, että se olisi aikoinaan ollut vaikka lukioikäisen tytön vaate. Pidin asun yksinkertaisena ja maltillisena, koska olin menossa haastattelemaan ihmistä, josta en entuudestaan tiennyt juuri mitään ja sellaisessa tilanteessa on aina hyvä vetää varman päälle. Viehätyin tästä harmaa-valkoisesta puvusta aikoinaan siksi, että tajusin sen tuomat mahdollisuudet värillisten asusteiden käyttöön. Valitsin tänään ruohonvihreän, mutta yhtä hyvin asusteväri olisi voinut olla pinkki, punainen, sinapinkeltainen tai vaaleansininen.

Käytännön syistä lisäsin myös neuletakin. Jakku olisi ollut tyylikkäämpi, mutta puvun ison kauluksen kanssa hiukan kankea. Sellaista on talvipukeutuminen - kompromisseja tarvitaan, jotta pysyy lämpimänä. Hauskaa viikonloppua!

6 kommenttia:

 1. Harmaa on hyvä väri, koska sen kanssa sopii kaikki värit. Miten ihmiset suhtautuvat vintage pukeutumiseen? Ainakin täällä vintagea ja muutenkin naisellista tyyliä näkee harmittavan vähän. Moni pukeutuu tuulipuku, farkut, golitsi tyylillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä vintagepukeutuminen herättää ihan myönteistä huomiota, etenkin juhlissa, jos on pukeutunut oikein huolellisesti. Arkena joskus huomaa, että jo hameen käyttöä pidetään erikoisen juhlavana. Kaikki naisethan eivät sitä ollenkaan harrasta ja mikäs siinä, jokainen käyttää sitä, missä viihtyy parhaiten :)

   Poista
 2. Hyvä, käytännöllinen asu tuokin. Se on tosiaan siitäkin mainio, kun siihen voi yhdistää monenlaisia värejä. Satuin tässä katselemaan vanhoja käsityölehtiä 80-luvulta (Neue Mode 1986 ja Burda 1980). Niissäkin vielä ohjeet oli enimmäkseen hameita ja mekkoja, jopa lapsille. Mielestäni jo siihen aikaan kyllä lapset ja nuoret käyttivät tosielämässä enemmän housuja kuin hameita. Nyt alkaa olla jo harvinaisempaa kai, jos nainenkaan käyttää hametta ihan arkena varsinkaan. Olen jopa miettinyt, että kaupoissa ihan sukkahousujen tarjonta on vähentynyt, kun enemmän on leggingsejä käytössä nykyään.

  VastaaPoista
 3. I like this outfit especially how the belt matches the colour of your tights

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, Rebecca! I love creating overmatching outfits like this :)

   Poista