perjantai 27. tammikuuta 2017

Mekkoperjantai: Blogia vanhempi puku

Mekkoperjantai jatkuu, vaikka aamulla oli flunssainen olo. Yleensä tukan kampaaminen ei huononnakaan oloa, ja liikkeellelähtöä motivoi myös tieto siitä, että Turun taidemuseon Helene Schjerfbeck -näyttely oli tänään auki kolmanneksi viimeistä päivää. Ja liikkeelle kannatti lähteä, sillä näyttely oli upea ja keskelle tammikuuta oli yllättäen asetettu kaunis kevätpäivä. Aurinko häikäisi ja lämmittikin, kun kuvaa otettiin taidemuseon portailla.


Asussa on historian havinaa. Pohjana oleva puku on ollut minulla kauemmin kuin Hopeapeili. Olen ostanut sen muistaakseni vuonna 2009 tai 2010 Rauman SPR:n kirppikseltä. Se oli suoralinjainen, varsin muodoton täti-ihmisen parempi puku brokadimaisesti kuosiinkudottua kangasta. Dekolteeta peitti valkoisesta tekokuidusta muotoiltu nepparikiinnitteinen röyhelö.

Ensi töikseni hankkiuduin eroon röyhelöstä ja sitten ompelin pukuun muotolaskokset. Silloin vuosia sitten olin nykyistä kapeampi, joten nyt oli aika purkaa toinen muotolaskospari. Onneksi kangas on helposti käsiteltävää! Puku ei tällaisenaan ole oikein minkään ajan mukainen - pääntie on liian iso ja mallikin vähän hybridi 50- ja 60-lukuja. En kuitenkaan edelleenkään ole aikakausipuristi, joten miksikäs ei: tämän tyyppistä kaulusta ei taida olla garderobissani toista, ja grafiitinharmaa, vaikka tylsä väri onkin, pukee ihmistä, jonka omatkin värit ovat aika tylsät.

8 kommenttia:

 1. Kaunis puku! Harmaahan on väreistä ehkä monikäyttöisin, omasta mielestäni jopa monipuolisempi kuin musta, sillä harmaan voi yhdistää mihin tahansa toiseen väriin ilman, että vaikutelma on räikeä. Tuo pääntie on myös edukseen monenlaisten kaulakorujen ja huivien kanssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmaa on tosiaan monikäyttöinen, ja kiitän sitä päivää, kun tajusin, että se sopii minulle paremmin perusväriksi kuin musta. Kauhean jännittävä väri se ei silti ole :)

   Poista
 2. Pidän tuosta mekosta ja harmaa sopii mekkoon väriksi todella hyvin. Mustan neulejakun kiinnittimet ovat kauniit. Sievä asu. Kuvausympäristö on myös juuri sopiva asulle. Tyylitajua sinulta löytyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Neuletakki on muuten aito amerikkalainen ja tullut minulle VintagEija'sin kautta.

   Poista
 3. Tykkään tuosta. Tuo kauluksen mallikin on minusta kaunis. Onneksi sinulla on taitoa muokata sellaisesta "täti-ihmisen" asustakin itsellesi noin hyvin istuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muotolaskoksilla saa usein crimplenekoltuistakin vähän pukevampia - ja sitäkin kangasta on helppo ommella. Suosittelen kokeilemaan!

   Poista
 4. I like your outfit.

  I hope that you will soon feel better. A sunny day always help to cheer people up!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, Rebecca! It really was a lousy virus, my illness is about cured by now. :)

   Poista