perjantai 13. tammikuuta 2017

Mekkoperjantai

Viime aikoina minulla on ollut tosi harvoin ylläni mekko, tai pitäisikö sanoa leninki. Vaikka mekko on periaatteessa helppo asu vuodenajasta riippumatta, se sujahtaa ylle helpommin kesällä kuin talvella. En tiedä, miksi - paitsi siksi, että villakankaisten pukujen silittäminen on tylsää ja aikaavievää!

Koska kuitenkin omistan kauniita talvipukuja, haluan parantaa tapani ja käyttää aarteitani. Eräällä Instassa seuraamallani australialaisella vintageharrastajalla on tapana pitää frock friday, mekkoperjantai. Päätin aloittaa saman mekkojen olemassaolosta kalenterin avulla muistuttavan käytännön, kesti sitä sitten yhden perjantain tai kymmenen vuotta. Ensimmäiseksi perjantaimekoksi valitsin, hiukan kiireessä lounaalle lähtiessä, viime keväänä roskalavalta löytämäni tweedpuvun, jossa on kiva korostettu valekietaisuleikkaus.


Ja ennen kuin kukaan tätä kommentoi: huomasin vasta kuvista, että hengarilla ihan siistiltä näyttänyt tweed oli sittenkin silityksen tarpeessa... hihat varsinkin... pahoittelen!

Takana puvussa on jännä yksityiskohta. En osaa sanoa, onko lapaluiden kohdalla kulkeva poikkilaskos somiste vai edellisen omistajan keino kerätä selän ylimääräinen kangas piiloon, mutta se toimii kivasti ja antaa keeppimäisen vaikutelman. Vetoketjukin on sijoitettu erikoisesti keskelle taakse.


Nyt iltapuhteella otinkin silitysraudan esiin ja silitin paitsi tämän, myös viisi muuta talvipukua ja leveän villakangashameen. Tein myös ompelukoneella pari korjausta, jotka ovat odottaneet yli vuoden ja joissa kesti noin puoli tuntia. Nyt kylmän kauden garderobi on iskussa, minä itseeni tyytyväinen ja valmis ensi perjantaihin.

6 kommenttia:

 1. Onpa jännä mekko! Siinä on monia kivoja yksityiskohtia. Ja on muuten hyvä idea tuokin mekkoperjantai. Olet ihan oikeassa siinä, että kesäisempään aikaan ne mekot enemmän käyttöön tulee. Minulla ainakin mekon käyttöä talviseen aikaan vähentää se, että jos sitten pitääkin pitkin päivää mennä ulos, eikä sinne halua mekossa mennä, vaan ihan niissä toppakuteissa tms. niin puolihameesta ja puserosta on mukamas kovinkin paljon helpompi vaihtaa housuasuun... Mullakin tässä muuten yksi mekko, jonka aikautta mietin: http://vaatekomerolla.blogspot.fi/2017/01/punainen-parempi-leninki.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse käyn kyllä pihallakin hameasussa, mutta ehkä hame + neulepusero/hame+poolo+neuletakki on kuitenkin lämpöisemmän tuntuinen ja helpommin kerrostettava kokonaisuus. Luulen, että omalla kohdalla eniten vaikuttaa yksinkertaisesti tottumus.

   Poista
 2. Tuon mekon malli on aivan upea. Luulen kyllä takaosan yksityiskohtien olevan harkittuja. Saispa kaavat tuohon mekkoon. Kiva idea tuo mekkoperjantai :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä erikoinen malli, yleensä tämän tapaisia kietaisuleikkauksia on juhla-asuissa, mutta tämä on hyvin arkista tweediä. Tehdasvalmisteinenkin eli ei vain kotiompelijan kokeilu.

   Poista
 3. I love this dress - it really looks great on you!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks Rebecca! I found it in a dumpster on our backyard, it was stored in a very dusty and dirty 1950s suitcase :)

   Poista