perjantai 16. syyskuuta 2016

Maitosuklaa, mintunvihreä

Lämpötila on vielä melkein kesää, mutta valo ja värit ovat syksyn. Miten silloin pukeutua? No, syyskuosisiin kesämallisiin vaatteisiin tietysti.


Tämän 1950- tai 60-luvun puvun ostin kesällä Nuttu-Liinan Aulilta kokonaisen viiden euron hintaan. Se oli liian pieni, mutta saumavaroja löytyi ja kangas on helposti työstettävää puuvillaa - ja kas vain, puvusta tulikin sopiva. Olen käyttänyt sitä paljon, koska sekä malli että kuosi sopivat arkikäyttöön ja tähän vielä-lämpimään vuodenaikaan. Tätä on työmekko parhaimmillaan!

Jotain raikastusta maitokahvinruskea tosin kaipasi, ja valitsin asusteisiin suosikkivärini mintunvihreän. Crimplenejakku, nahkavyö ja muovikorvikset ovat eri-ikäisiä kirppislöytöjä, jotka toimivat saumattomasti yhteen.


Ps. Kun menin hakemaan tytärtä päiväkodista, hän juoksi riemusta kiljuen syliini ja nappasi ensi töikseen korvakorut pois. Onneksi ovat klipsit.

12 kommenttia:

 1. Juuri noin! Vähän syksyisempää jo, mutta mintunvihreä vielä raikastaa ja pitää ikäänkuin hieman kesäisemmissä väreissa vielä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mintunvihreä on vähän kuin vaaleansininen ja kirkkaanpunainen, sopii jokaiseen vuodenaikaan kaveriväreistä riippuen.

   Poista
  2. Minä kävin tänään kirpparilla ja näin siellä punaruskean crimplenejakun, jonka mieluusti olisin ottanut. Valitettavasti se oli aivan liian isoa kokoa minulle, eikä sen pienentäminenkään olisi minulta onnistunut. Tulipa tässä muuten mieeleeni, että olen miettinyt pitäisikö crimpleneä koneella ommellessa käyttää trikooneulaa vai tavallista? Olen sen vähän mitä tarvetta on ollut, hoitanut homman käsin.

   Poista
  3. Itse olen käyttänyt tavallista neulaa ja ommellut varovasti ja hitaasti. Mitähän tähän sanoisi joku ompelun asiantuntija?

   Poista
  4. Tänään ostin vihdoin uuden paketin trikooneuloja ja kas, siinähän luki paketin päällä, että on tarkoitettu myös crimplenen ompeluun:)

   Poista
 2. Hieno asukokonaisuus ja erityisesti kenkien erikoisen utuinen väri on hurmaava! Saako kysyä, mikä ja missä sijaitseva seinä on tuossa taustalla? Laattojen väritkin miellyttävät silmää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kengät ovat oikeasti aika lähellä lattekahvia sävyltään, mutta ilmeisesti mokkapinta tekee sen utuisuuden. Seinä on tämän blogin vakituinen klassikko, koska se sijaitsee meidän talon porttikongissa :D

   Poista
 3. Kivasti tuo mintunvihreä raikastaa ruskeaa väriä. Kivan mallinen mekko, kunpa löytäisi tuon tyylisen mekon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on hyvin perusmallinen, tyköistuva yläosa ja laskostettu helma. Kaavoja ainakin löytyy helposti!

   Poista