torstai 8. syyskuuta 2016

Hjort af Ornäs

Joskus tietää, mitä haluaa. Minä haluan 50-vuotislahjaksi Siesta-tuolin. Carl Gustav Hjort af Ornäs suunnitteli linjakkaan nojatuolinsa vuonna 1952, ja se on vastikään otettu uustuotantoon, valmistajana Fasetti-niminen yritys. Ihailin Habitaressa Siestoja eri päällysteillä ja eri värisillä jaloilla varustettuina, ja olisin vähän sitä mieltä, että puhtaanpunainen villakangas ja tumman tammen väriset jalat ovat minun Siestani juttu.

Habitare on tämän viikonlopun ajan menossa Helsingin Messukeskuksessa, ja sillähän on sidekickinä paljon kiinnostavammat messut, antiikkimessut. Siellä on kokonainen Hjort af Ornäs -näyttely - suosittelen ehdottomasti! - muutama hyvin valikoitunut vintagevaatemyyjä ja koko hallillinen potentiaalisia joululahjatoiveita.

Koska minut ja Siestan erottaa vielä muutama tuhat ylimääräistä euroa, nautiskelen sitten siitä kirjan muodossa. Habitaressa julkistettiin eilen Anna-Kaisa Huuskon kirja Hjort af Ornäsista ja hänen tuotannostaan. Tähän hyvin tehtyyn, levollisen kauniiseen kirjaan aion palata aina, kun Siesta-kuume kasvaa ylettömäksi. Se voi vuosien varrella sattua montakin kertaa.


6 kommenttia:

 1. Mummoni osti joskus 90-l lopussa/2000-luvun alussa tuon nojatuolin kierrätyskeskuksesta itselleen tv:n katselutuoliksi. Hän antoi sen hiljattain minulle kun hankki uuden. Päällystystä kaipaisi kissan kynsien jäljiltä, mutta runko on edelleen vankka. Hinta oli tuolloin joitain kymppejä markoissa, todellinen löytö siis vaikka ei sitä silloin tiennyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mainio sijoitus mummolta, vaikka sitten vahingossa!

   Poista
 2. On se ihana tuoli! Ja punainen väri nimenomaan. Sitten ei kai auta muu kuin säästäminen... ;) Meille hankittiin kompromissina Ikean Stockholm-nojatuoli, mutta eihän se tietenkään ole sama asia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nyt kun alkaa säästää, ehtii ehkä kahdeksassa vuodessa saada summan kokoon...

   Poista
 3. Kaunis tuoli ja aika kova hinta sillä, mikä sinänsä ymmärrettävää, kun uustuotantoon otetaan ainakin näin alkuun pieni numeroitu sarja tuoleja. Eli tälle hetkellä ei ole tulossa Fasetin jatkuvaan tuotantoon vaan niitä tehdään pieni numeroitu erä. Jos olis sijoitettavaa rahaa, niin ostasin tuolin. Köyhänä tyydyn ihailemaan etäältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, ymmärrettävää, että tekevät ainakin aluksi pienen erän. Hienoa silti, että näitä tulee, ja toivottavasti vielä joskus muitakin saman suunnittelijan kalusteita. Olivat nimittäin upeita!

   Poista