maanantai 16. marraskuuta 2015

Tämä pimeä vuodenaika ja kaikki sen kiireet

Luulisi, että kun tekee joka toinen päivä töitä ja joka toinen hoitaa lasta, syntyy kiva työn ja vapaa-ajan tasapaino. Periaatteessa kyllä, mutta kolmen viikon kokemuksella huomaa, että molemmat kurottavat toisen puolelle: lasta hoitaessaan miettii työasioita ja hoitaa jossain välissä ihan pari asiaa vain, eikä vauva taas ole ihan tajunnut, että tässä kohtaa kotia istuva aikuinen on töissä. Tai että töissäolo tarkoittaa, ettei hänen korkeuttaan voi ihan koko aikaa pitää sylissä, vaikka se mukavalta tuntuukin.

Elämä on siis hurjan täynnä, enimmäkseen hyvällä tavalla, vaikka totta puhuen haluaisin nukkua vähän enemmän. Hämmästyttävää kyllä en ole vielä edes juuri tehnyt jouluvalmisteluja, valotkin menivät ikkunaan vasta pari päivää sitten. Vähän olen toki lukenut asiaan liittyen, kiertänyt kirppiksiä ja suunnitellut erästä jouluaiheista vähän isompaa työprojektia.

Kuva ruotsalaisesta 1960-luvun alun jouluruokakirjasta, josta vielä 2010 on otettu uusi painos uusin kansin nimellä "Joulun perinteiset herkut". Kirjassa on myös luku jouluteurastuksesta. Epäilen, ettei kirja ihan kohtaa nykylukijan mieltymyksiä, mutta minusta keittokirja on melkein sitä viihdyttävämpi, mitä oudompi.

Tajusin vastikään, että vauvan opittua liikkumaan ei ikinä ehdi valokuvata mitään ennen kuin kaikki on järjestetty uusiksi. Joka paikassa on kuivunutta porkkanaraastetta, revittyä aikakauslehteä, nuppipalapelin paloja ja yleensä kaikkea, mitä vauva saa siirretyksi omin voimin. Äidin kampaustakin on ihana kiskoa ja nauraa päälle - pikku L saa toki kaiken anteeksi, koska on niin iloinen ja ihana, mutta kuvaamistahan tuo ei edistä. Onneksi kissa sentään joskus poseeraa.

"Älä pliis häiritse."

En ole tainnut muistaa kertoa täällä edes, että liityin ensimmäistä kertaa blogiyhteisöön? Åblogit on turunseutulaisten lifestyle-blogien yhteisö, joka on tavannut järjestää ainakin blogikirppiksiä - saa nähdä, mihin muuhun sitä kautta pääsen! Kierrätyshenkisyys pysyy Hopeapeilissä jatkossakin yllä, vaikka tuskin ilmaistuotteita nyt muutenkaan alkaa sadella postiluukusta sen enempää kuin tähänkään asti (tähän asti on tullut vain arvioitavia kirjoja). Ne teistä, jotka ovat sisustukseen kallellaan, käykääpä katsomassa, jos portaalista löytyisi uutta luettavaa!

Mutta nyt, kuulkaa, ovat lapset nukkumassa ja työtkin sillä mallilla, että voin hyvillä mielin lämmittää kupillisen glögiä ja tehdä ehkä jotain muutakin, joka ei ole ihan pakollista tai edes kovin hyödyllistä. Vaikkapa lukea pari tarinaa kissa-aiheisten mystisten kertomusten kokoelmasta, joka on tällä hetkellä iltakirjanani. Sekin on melkein vintagea, 1980-luvulta.

2 kommenttia:

 1. Tsemppiä sinne - ja pitempiä yöunia!
  Ja nauti täysillä siitä pienestäsi, sillä nopeasti se aika vaan rientää.
  Tervetuloa tätäkin kautta mukaan Åblogeihin - ja mehän emme ole sillä lailla perinteinen blogiportaali, että meillä olisi johtoa tai tekisimme voittoa - me toimimme täysin vapaaehtoisvoimin, yhdessä ja demokraattisesti - ja järjestämme itse kaikenlaista mukavaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä - ja mullakin on ideoita, mitä mukavaa voisi järjestää - kunpa vain ehtisi kaiken suunnittelemansa :)

   Poista