lauantai 21. marraskuuta 2015

Kello viiden teellä

Oletteko koskaan nauttineet kunnollista kello viiden teetä? Minä en ollut ennen tätä päivää.


Kahvila Monarch ihan tuossa lähellä, Humalistonkadulla, tarjoilee tällaistakin ylellisyyttä. Räntäsadepäivän piristykseksi kokeilimme sitä, Ateriaan kuului neljä pikkuvoileipää, kaksi skonssia ja piparkakku kummallekin, iso pannu teetä ja tykötarpeet. Skonssi on väline kermavaahdon syömiseen, sanoi kahvilanpitäjä. Kokemus oli risteytys laskiaispullaa ja lapsuuteni herkkua, kampanisua, joka tehdään samaan tapaan murenevaisesta taikinasta. Kardemummalla maustettu musta tee oli vahvaa ja sopivan lämmittäväistä.

Musiikkina vanha jazz sopi Monarchin rauhalliseen tunnelmaan täydellisesti. Joskus vielä menen tänne iltapäiväcavalle! Miksi muuten niin harva suomalaiskahvila mainostaa tällaista mahdollisuutta? Baariin ei kehtaa mennä lastenvaunujen kanssa, mutta kahvilaan kyllä.

Kotona odotti piparkakkutaikina (kaupan versio sentään), koska lapsi toivoi, että pipareita jo leivottaisiin. Parhaiden perinteiden mukaisesti ensimmäinen pellillinen paloi ja levitti järkyttävät savut - syyt saa niskoilleen munakello, joka ei soinutkaan. Seuraava pellillinen onnistui jo paremmin. Kissa sydämessä -pipari, olkaa hyvät:


6 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä - en ole tuosta Monarchista ennen kuullutkaan! Kello viiden tee houkuttelee - ja miksei se cavakin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä käydä, palvelukin mitä ystävällisin. Sijainti on sitä paitsi ihan Uffin vieressä, kierrätysshoppaajan taukopaikka siis :)

   Poista
 2. Aivan ihana idea! Itse oon kotona pari kertaa järjestänyt teekutsuja englantilaisittain, olis kiva päästä ihan käymään tuollaisessa teehuoneessakin :)

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa ihanalta. Tuollaisia paikkoja saisi olla enemmän!

  VastaaPoista