sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Pitkä iltapuku kaikilla herkuilla

On hyvin harvinaista, että voi käyttää pitkää iltapukuaan. Tämäkin kaunotar on ollut vaatekaapissani kesästä 2011, esittelin sen silloin täällä. Koska sille tuli käyttöä nyt tammikuussa 2014, voin taas kerran sanoa, ettei vintageharrastajan kannata noudattaa sitä sääntöä, että vuoden pitämättä ollut vaate joutaa kierrätykseen.

roosa tafti/tylliunelma Pelastusarmeija, 8 e
30-luvun sandaletit roskislöytö
käsineet, viuhka kirppikseltä
50-luvun kolmiriviset helmet ja ear climber -korvikset VintagEija's

On hauska laittautua oikein kunnolla. Synttäribileiden teemana oli 20-luku, mutta ainoa 20-luvun pukuni ei ole oikeastaan kovin juhlava. Kaupoistahan saa vaikka minkälaista paljetti-hapsujuttua nyt, mutta koska en osta tänä vuonna uutta, päätin pukeutua jo olemassaolevaan iltapukuuni kaikilla herkuilla - vaikka ollaankin väärällä vuosikymmenellä. Tai jonkinlainen hybridi tämä asu on: korut ja kampaus 50-lukua, puku luultavasti 60-lukua (luulin vanhemmaksi, mutta vetoketju on takasaumassa 60-luvun tapaan) ja kengät uskoakseni 30-luvulta.


Tässä puvun kangas ja sandaletit tarkemmin. Ihan oikeasti olen löytänyt kengät talomme roskiksesta. Parasta kaikessa on tietysti, että ne olivat minun kokoani! Kankaassa on alla kylmänroosa tafti (kuvat on otettu hehkulampun valossa, väri vääristyy hiukan) ja päällä höyhen- ja rusettikoristeinen tylli.


Viuhkakaan ei ole ollut aiemmin käytössä. Se on muinainen kirppislöytö, eikä minulla ole mitään tietoa, onko se vanha, uusi, naamiaistarvikekaupasta vai turistikohteen rihkamakaupasta tullut. Haituvia on niin paljon, ettei ehkä ole ihan halvinta tuotantoa kuitenkaan.

Tehtävä: Löydä kuvasta photobombaava kissa!

Kissakin kiinnostui ja tuli silittelemään hännällään iltapukua. Se on niin hieno eläin, ettei yrittänyt käydä edes viuhkan kimppuun, saati että olisi kokeillut puvun helmaan kynsiään. Hyvä tyttö!


4 kommenttia:

 1. Hieno, kaunis puku - eikä täälläkään tuota vuoden-käyttämättä-sääntöä noudateta - ainakaan juhlavampien vaatteiden suhteen. Kengät ovat mahtilöytö - tarvitaan kyllä harjaantunutta silmää tuollaisten löytämiseen roskiksesta;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kengät olivat muistaakseni pussissa tai pahvilaatikossa, joka todennäköisesti kannettu sellaisenaan jostain vinttikomerosta ja jossa oli lisäksi vanhoja vaatteita, sen muistan ettei mitään muuta erityistä jäänyt siitä satsista käyttöön. Aika ainutkertainen tapaus tosiaan :)

   Poista
 2. Ei se sääntö varmastikaan päde sellaisten vaatteiden kohdalla, joiden käyttötarvekin tulee harvemmin kuin kerran vuodessa (sääli sinänsä, että nykyiseen elämänmenoon kuuluu niin vähän suuren tyylin juhlia! Vanvhoissa pukeutumisoppaissa niihin varustautumista käsitellään niin tavanomaiseen tapaan, että vissiin iltapukujuhlat ovat olleet vähintään jokavuotinen meno joka seurapiirissä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti keskiluokkaisen rouvan (ja neidinkin) piti varustautua siihen, että kutsu formaalia pukeutumista edellyttäviin juhliin silloin tällöin tuli. Nykyisin on yritysten juhlissa aika paljon rennompi pukukoodi kuin vaikka 50-luvulla, joten vastaavaa tarvetta ei enää ole, jollei käy jossain gaaloissa tms.

   Poista