torstai 16. tammikuuta 2014

50-luvun talvitakki

Syksyllä Retrotorilta ostamani talvitakki on vihdoin päässyt kunnolla käyttöön.

käyttämätön Kestilän villakangastakki 1950-luvulta Alles Gute Vintage
karvalakki joltain turkulaiselta kirpputorilta vuonna 2000
huivi IHA Lähetyspuoti, Kemijärvi
70-luvun karvavuorisaapikkaat UFF
lapaset joululahja äidiltä

Pidän tästä takista edelleen ihan yhtä paljon kuin nähdessäni sen ensimmäistä kertaa myyjän rekissä. Takin siluetti on new look -henkisesti napakka vyötäröltä ja pehmeästi alaspäin levenevä. Napakkuus on sillä asteella, että tukevan aterian jälkeen tekisi tiukkaa mahtua tähän, etenkin kun pari kerrosta paitoja tarvitaan allekin...

Taakse paistaa niin kirkkaasti aurinko, että takin väri katoaa; se on oikeasti kaunis savunsininen. Kuvassa taskunsuun yksityiskohdasta näkyy myös oikea väri. Ja lapasten neulepinta.


Takin helman alla kyllä on tilaa; sinne mahtuu hyvin esimerkiksi pari viikkoa sitten muokkaamani ruudullinen kellohame, vaikka se onkin runsas ja melko paksua kangasta. Näillä mennään, valon määrästä päätellen jo kohti kevättä.


Mutta sitä ennen - otetaan kaikki irti talvesta ja hienoista talviasusteista, jotka saavat täällä päin Suomea aika vähän ulkoiluaikaa. Muhvit, karvahatut, suurimmat villahuivit ja muut, esille nyt!

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Näitä löytää harvoin, mutta kaavojakin on olemassa. Harkitsin itse vakavasti tällaisen teettämistä ennen kuin osui valmis takki kohdalle.

      Poista