keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Kasarikauheuksia Burdasta

Olen kerännyt 80-luvun Burda-lehtiä, mutta täytyy kyllä myöntää, että suurin osa niiden kaavoista on ennemmin tylsiä tai karmaisevia kuin sellaisia, joita voisi kuvitella käyttävänsä. Kasaria on syytetty monesta ja se on rehabilitoitukin moneen kertaan, mutta yhdestä asiasta ei pääse yli: olkalinja. Se oli se pahin juttu. Se oli järkyttävä. Ette voi olla eri mieltä, kun näette nämä pukuhistorian helmet.

Syyskuun 1988 Burdan valmiskaavalla ommeltiin jakkuja - ohje oli esimerkiksi räväkkään punaiseen nahkajakkuun. Huomatkaa myös mallin luonteva asento.


Huhtikuussa 1988 ommeltiin kesämekkoja. Tämä olisi ihan kiva kaksiosaista asua jäljittelevä mekko, mutta nuo olkapäät sopisivat korkeintaan amerikkalaiseen jalkapalloon.


Näiden edessä olen aika sanaton.

4 kommenttia:

 1. Minä muistan tuon ylimmän kuvan asun. Ja tuo lehti taitaa olla vieläkin tallella - elleivät nuoret ole sitä tuhonneet. Tuo koko asu oli minusta silloin tyylikkyyden huippu;)

  VastaaPoista
 2. Eka malli kuin tönkkösuolattu silakka.. Barbi :D Aika järkyttävää tosiaan.

  VastaaPoista
 3. :D Katselin yhtenä päivänä sattumoisin vanhaa kunnon Dallasia ja Sue Ellenillä oli siinä melkolailla samanlainen sininen pusero :D Jos mahdollista, vielä isommilla toppauksilla !

  VastaaPoista
 4. Minuakin hätkähdytti nyt, mutta olen teininä selannut näitä samoja lehtiä ja silloin asut ovat olleet minusta ehkä tätimäisiä, mutta kuitenkin ihan OK... sitä on niin ajalleen sokea. Teinimuotiosastoilla näissä lehdissä on aika kivoja 50-lukukopioita, joissa olkalinja ei ole ihan noin jylhä.

  VastaaPoista