lauantai 18. toukokuuta 2013

Terveisiä Vintage! Kyläjuhlista

Vietimme hienoa kesäistä päivää Kuralan Kylämäessä, jossa vietettiin vintage-teemaisia kyläjuhlia. Bileet jatkuvat huomennakin, jos et tänään päässyt paikalle! Lauantain teemana oli muoti, sunnuntaina perehdytään 1950-luvun suomalaisiin tähtiartisteihin.

Paikalla oli tietysti myös vanhoja autoja, joita nuorempi kuvaaja dokumentoi.Autotytön asu oli kyllä harkittu, mutta tukka rotanhäntänä suoraan uimasta tullessa. Onneksi paikalla oli monia huolellisesti laittautuneita ja kauniita naisia, sekä yleisössä että muotinäytöksessä. Muotinäytös olikin hauska ja informatiivinen, sillä tavanomaisten kauniiden neitien ja hienojen rouvien lisäksi nähtiin myös 1950-luvun isoäidin ja maatilan emännän tyylinäytteet!

Puvustus oli suurelta osin Turun museokeskuksen kokoelmista, jotkut puvut olivat valmistuneet kevään mittaan Kylämäen vintage-pukukurssilla. Hatut, saumanailonit ja muut ajanmukaiset yksityiskohdat olivat myös museokeskuksen aarteita. Juontajana oli itse Laila Kinnunen, miettikääpä sitä!

   Tämänkin kävelypuvun oli ostanut matkapuvukseen turkulainen raitiovaunun rahastaja Margit Nurmi (toivottavasti muistan nimen oikein) vuonna 1952, ja käyttänyt sitä koko 1950-luvun. Ymmärrän häntä hyvin!Ylläolevakin jakkuasu oli samaisen rahastajan garderoobista, vähän myöhemmiltä vuosilta. Laatikkomainen väljä jakku oli muotia vasta 1950-60-lukujen vaihteessa.

Vaaleanharmaa asu on teetetty hääpuvuksi vuonna 1958. Upeat hansikkaat ovat puvun alkuperäiset! Tässä vielä koko kööri, kaikista kun en onnistunut saamaan lavalla hyviä kuvia.


Kylämäessä oli paljon muutakin aktiviteettia - myyntiä, asusteiden askartelua, jousiammuntaa (!) ja muuta - mutta meidän aikamme meni oleskellessa ja rauhallisesta tunnelmasta nauttiessa. Kauppaleikki vanhoilla pakkauksilla ja niiden jäljitelmillä innosti ihmeen pitkäksi aikaa 8-vuotiastakin. Hyvin voisi mennä huomenna uudelleen.

3 kommenttia:

  1. Oli kyllä mukava tilaisuus! Itse en uskaltautunut mukaan muotinäytökseen, seurasin kuitenkin sivusta kurssin tuotokseen sonnustautuneena =)

    VastaaPoista
  2. Tunnelmaa se vain lisäsi, että yleisössäkin oli ajan henkeen pukeutuneita!

    VastaaPoista