maanantai 17. joulukuuta 2012

Kaksi jouluista kasvisherkkua

Hopeapeili ei ole ruokablogi, mutta kyllä tässä osoitteessa syödään, paljon ja hartaasti. Ei aina hifistellen, mutta välillä ruoanlaitto on jopa osa työtä. Näillä alkulauseilla haluan marssittaa esiin kaksi jouluista kasvisherkkua, joiden ohjeet eivät ole omaa käsialaani, mutta jotka olen printannut huolellisesti talteen joulukansiooni ja jotka tuntuvat jo vähän omilta perinteiltä.

Ensimmäinen ohje on muutaman vuoden takaa Vihreä Lanka -lehdestä ja löytyy näemmä edelleen sen nettisivuilta, naps. Marinoidut palsternakat ovat paitsi maukkaita, lasimaljaan aseteltuina myös kauniita.

(kuva lainattu reseptin yhteydestä)

Toinen suosikkini on vegaaninen silli. Tämä luonnonoikku pohjautuu munakoisoon ja klassiseen sinappi-majoneesikastikkeeseen. Mehevää ja herkullista! Koska meillä ei ole ketään vegaania, teemme tämän ruoan tavallisesta majoneesista.

(kuva lainattu Vegaaninen versio -blogista reseptin yhteydestä)

Näiden lisäksi meillä nautitaan perinteinen setti luomukinkkuineen ja laatikkoineen. Oma ykkösherkkuni on mäti, joka on järjettömän kallista, mutta mielestäni hintansa väärti. Juomiin satsataan aina; tarjolla on tänä vuonna jokaiselle jotakin -periaatteella niin maatiaissiideriä, kinkkuystävällistä punkkua kuin ruotsalaista julmustiakin - ja paljon muuta. Jälkiruoaksi tulee varmasti jollain aterialla paahtovanukas, sillä ostin vihdoin ikioman tohottimen.

Millä teillä herkutellaan jouluna?

2 kommenttia:

  1. Mä tykkäään itse paljonkin kasvisruoasta mutta noita jos tarjoilisin niitä miehelleni ja pojalleni jäisivät syömättä! Viime vuonna tein eka kertaa bataatti laatikkoa ja siitä tykkäsivät ja kuten sanoit mätiä on joka vuosi ostettava jollen saa isältäni lahjaksi vaikka se on hirveän kallista.Ja joka joulu teen itse piimäjuuston se on ehdoton! Juomaksi kokeilemme usein joitakin uusia jouluoluita ja pojalle kotikaljaa! Tänä vuonna toin juustot virosta siellä on juusto puolet halvempaa kuin suomessa!!!

    VastaaPoista
  2. Seija, meillä myös 8-vuotias ja vielä 13-vuotiaskin ovat aika valikoivia syömisissään ja ovat toivoneet lihapullia joulupöytään... Mies on onneksi kiinnostunut kaikenlaisista ruokakokeiluista. Minäkin muuten teen jouluksi juuston, piimäjuusto se yleensä on ollut :) Kuuluu omiin suuriin herkkuihini, muut täällä eivät niin ymmärrä sen herkullisuutta.

    VastaaPoista