maanantai 10. joulukuuta 2012

Hyvän talvihameen anatomia

Pakkassäällä hameelta vaaditaan paljon. Sen on oltava lämmin eli paksua kangasta. Jäykän vaikutelman välttämiseksi paksukankaisen hameen pitää olla hyvin leikattu, olipa se leveä tai kapea. Värien ja tyylin on tietysti hyvä sointua muuhun vaatetukseen, etenkin talvikenkiin (se ei aina ole ihan yksinkertaista). Vuoritus on pakollinen sekä lämmön että vaatteen istuvuuden vuoksi.

Yksivärisyys on kuviollisuutta helpompi valinta, kunnon talvihameita kun ei lopulta tarvitse olla varastossa kovin monta. Minulla, jolla vaatevarasto on suuri, niitä on ehkä viisi.

Tässä yksi hyvä esimerkki siitä, mikä toimii. Olen käyttänyt tätä harmaata hametta nyt neljä päivää peräkkäin.


Harmaassa villasekoitehameessa on vuori, taskut, vyölenkit (vöillä saa vaihtelua väriskaalaan) ja ryhdikkäät saumat etukappaleella. Se löytyi Uffin Tirol-osastolta, mutta alkuperästä juoruavat vain pienet koukerot taskunsuilla.


Kehotan muuten näin joulun aikaan yhdistelemään punaista, mustaa, valkoista ja harmaata hyvin varovasti, vaikka ne kaikki ovatkin erinomaisesti sydäntalveen sopivia värejä. Näin ihmisen, jolla oli valkoinen runsas neulehuivi, punainen reppu, punainen hame ja mustat hieman töppösmäiset saappaat. En voinut välttää assosiaatiota joulupukkiin, etenkin kun huivi näytti pienen etäisyyden päästä yllättävän paljon parralta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti