keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Musta arkimekko ja pari paljettia

Tämä villainen mekko löytyi kesäretkellä Myllykoskelta. Hintaa taisi olla kohtalaiset neljä euroa. Kangas on sen verran talvista, että vasta nyt alkaa olla sopiva ajankohta käyttää sitä.


Mekko on perusmallinen, kunnon laskoksin muotoiltu, istuva muttei kireä kotelopuku, jossa aikoinaan on ollut dekolteen peittona irrotettava tai jopa vaihdettava osa - nepparien vastakappaleet ovat vielä jäljellä! - mutta somistin tämän mieluummin lempi-DIY-asusteellani, paljettirusetilla. Se koostuu valmiista paljettikuviosta ja siihen ommellusta minikokoisesta hakaneulasta. Sukissakin on rusetteja, uskokaa pois, vaikka ne eivät tässä näy.

4 kommenttia:

 1. Ihana! Mä näin mökillä kuvan isotädistä sota-ajan tienoilta, jossa hänellä oli tuon tyylinen mekko. Mekossa oli läpikuultava haitariksi pliseerattu piippukaulus, joka saattoi hyvinkin olla neppareilla irroitettavaa mallia.

  ErikaW

  VastaaPoista
 2. Irrotettavat kaulukset on helpottaneet huomattavasti pyykkäystä ajalla ennen pesukoneita. Itse asiassa voisi nykyisinkin käyttää enemmän tällaisten pesulaa vaativien vaatteiden kanssa.

  VastaaPoista
 3. Mahtava idea, että mekossakin voi olla irrotettava kaulus!  -ina-

  VastaaPoista