tiistai 30. lokakuuta 2012

Hätämekko (ilmainen)

Kun meillä viimeksi oli juhlat, kerroin ommelleeni akuutin asukriisin kourissa hätämekon, jossa ei ollutkaan tarpeeksi glamouria iltaan. Päätin nyt kokeilla sitä arkivaatteena harmaahkona tiistaina. (Ja pahoittelut, on taas se vuodenaika kun sisällä ei saa hyviä kuvia ja ulkona ei tarkene. Palataan asiaan toukokuussa.)


Hätämekko on tehty roskiksesta löytyneestä vanhasta verhosta, jossa on roosaa ja harmaata yhdistävä epätasaiseksi kudottu ruutukuosi. Se ei valitettavasti erotu kovin kauas.


Yhdistin pukuun yläosan, jota käytin myös tässä sinisessä puvussa, ja pyrstöhelman, jota käytin pilkullisessa matkapuvussa.


Kangas ei ehkä ollut tarpeeksi laskeutuvaa tähän helmamalliin, ja myös ylä- ja alaosan yhteensovittamisessa tuli kiireessä ongelmia, joita paikkailin vähän miten sattui. Ehkä ensimmäistä kertaa omien ompelusteni kanssa mietin tosissani, pidänkö tämän vai siirränkö kirppikselle tai puranko ja ompelen joksikin muuksi. En oikein osaa sanoa, toimiiko vai ei. Mitä mieltä olette? Pidänkö vai panenko pois? Onneksi kangas oli ilmainen, ja tekoprosessi varmasti myös opetti tekijäänsä.

6 kommenttia:

 1. Klassikkomalli pienellä twistillä, mulle ainakin kelpaisi :) Tykkään erityisesti tosta pitkästä helmasta.

  VastaaPoista
 2. Onhan tässä hyviä puoliakin paljon. Ehkä aloitan sillä, että päärmään uudelleen ja ihan käsin.. Nythän tuo helmapäärme on vain surautettu ompelukoneella, anteeksiantamatonta laiskuutta :)

  VastaaPoista
 3. Ihan hyvältä näyttää! Tollasessa kankaassa kuten sanoitkin olisi siistimpää päärmätä käsin helma,kaula-aukko ja hihansuut mutta se on niin helppo vaan surauttaa koneella. Mä huolittelen itse välillä kellomekotkin käsin riippuen kankaasta aikaahan siinä tietty menee mut just tollaset paksummat kankaat on hyvä päärmätä käsin! Kaula-aukkoon voisi laittaa tohon jonkun vanhan kauniin koristenauhan :)

  VastaaPoista
 4. Mustaa samettia esimerkiksi :) Tässä on muuten nyt vyötäröllä irtonainen nauha, musta jossa valkoiset tikkaukset. Kangasta on vielä vähän, joten tähän voisi tehdä myös vyön samasta kankaasta. Vyötärön istuvuus on sen verran huono, että jonkinlainen vyö on pakollinen varuste.

  VastaaPoista
 5. Jestas sentään, mekkohan on aivan ihana ja kaunis päälläsi, ei todellakaan minnekään pois tuota mekkoa!

  VastaaPoista
 6. OK, kai se pitää jo uskoa :D

  VastaaPoista