sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Lureksimekko uusiksi

Tämän juhla-asun suunnittelu eteni seuraavasti: mies teki juhliimme kutsun, jossa oli kuvituksena paheellisensorttiset 50-luvun juhlat. Tästä innostuneena päätin hankkia yökerholaulajattarista ja pulp-kirjankansien vaarallisista blondeista muistuttavan asun.


Mekon pohjana on aikoinaan ystävältä saatu 60-luvun korkeakauluksinen lureksimekko, joka oli kyllä kaunis  (kuvakin, aika huono tämän blogin alkuajoilta, löytyy täältä) mutta ei ihan minun tyyliseni. Mutta kun yritin aloittaa projektin, mekko oli hukassa! Etsin sitä kaapeista ja vinttilaatikoista, kunnes luovutin ja ompelin hätämekon vanhasta verhosta, jonka pelastin aikoinaan roskiksesta.

Hätämekko oli valmis ja kello 23.40 juhlia edeltävänä iltana, kun työnsin jonkun vaatteen kaappiin ja näin sinisen lureksin pilkottavan villapaitakasan alta. Siellä! Suurensin kaula-aukkoa, pidensin helmaa ja syvensin selän muotolaskoksia, ja kimaltava juhla-asu oli valmis tunnissa. Joustamaton, karheapintainen lureksi on kiitollinen muokattava, seuraavan kerran kun näen lötkön lureksimekon kirppiksellä, ostan varmasti ja katson, mitä voin tehdä...

Kuvien ottamiseen ei paljon jäänyt aikaa, mutta se oli sivuseikka hauskassa ja vilkkaassa illassa. Vielä pitäisi jaksaa tiskata noin sata juomalasia.

6 kommenttia:

 1. Paula ihailee <3 Todella kaunis sinä ja mekko sinun päälläsi. Säihkyvä Elina!

  VastaaPoista
 2. Wit-wiu, mikä vamppi! Mekkokin on tyylikäs.

  VastaaPoista
 3. säkenöivää 50-luvun glamouria! <3

  VastaaPoista
 4. Todella upea! Ja oih tuota keittiön lattiaa ja kaappeja...

  VastaaPoista