maanantai 22. lokakuuta 2012

Harmaa henkselihame


Mitäs me ruudulliset.


Harmaa henkselihame on viime viikon ompelumanian satoa, flanellimaista paksua puuvillaa, joka löytyi kirpputorilta. Mietin vielä, korostanko vyötäröä enemmän lisäämällä vaikka vyölenkit ja vyön; muuten olen aika tyytyväinen tähän melko vapaalla kädellä luonnosteltuun vaatteeseen.

Talvi tulee, ja houkuttaisi kovasti sijoittaa itse ommeltuun luksustakkiin, jollaista parhaillaan tehdään Gertien johdolla ompelublogimaailmassa. Tosin kun kangasta tarvitaan viisi metriä plus vuorit ja muut tarpeet, itsetehty takki ei ole mikään halpa investointi - enkä ole ihan varma, onnistuisiko se minulta riittävän hyvin edes ohjeiden avulla.

Gertien kirjassa, jonka sain pari viikkoa sitten, sen sijaan on toimivan näköinen kapean puvun kaava, ja Salon kierrätyskeskuksesta löysin kankaan, jolla aion kaavaa testata. Tulossa on tiukka työviikko, mutta  iltaisin on todennäköisesti aikaa ompelulle - ehkä loppuviikolla jo nähdään ja kuullaan tuloksista!

2 kommenttia:

  1. Miten takkiin voi mennä 5 m kangasta!!! 5 m villakangasta=aikamoisen painava palttoo!

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti mulla ei mennyt metrit ja jaardit sekaisin, mutta niidenkään ero ei ole kovin iso ja tätä lukemaa kaavan tiedoissa tarjottiin. Kyseessä on prinsessalinjainen, kellohelmainen takki, joten kyllä siihen saa kangasta uppoamaan.

    VastaaPoista