sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Turun vintage-kaupat, osa 1: Butik Lilian

Syksyn uutuutena Hopeapeili aloittaa Turun vintage-ostospaikkoja esittelevän sarjan. Luvassa on todennäköisesti hieman epäsäännöllisin välein 7-8 postausta aiheesta; lajittelen ne oman Turun vintage -taginsa alle, jotta vanhat osat löytyvät myöhemminkin helposti.

Kunnia avata sarja menee juuri eilen avajaisiaan viettäneelle Butik Lilianille. Yliopistonkatu 9-11:n kortteliin on muodostunut pienimuotoinen design district, johon Lilian istuu erinomaisesti. Riikka Mellinin luotsaama myymälä-työhuone keskittyy juhlapukeutumiseen ja myy sekä vintagea, uudempaa second handia että omia redesign-kappaleita ja uniikkiluomuksia. Pieni vanha liikehuoneisto on sisustettu varsin aistikkaasti valkoisen ja kullan sävyin. Itse ihastuin etenkin vanhojen taulunkehysten käyttämiseen ripustuksessa.
Silkkitilkkuhame on Riikan omaa mallistoa. Vintagepuolella hän painottaa juhlavuutta vuosikymmenestä riippumatta. Second hand -vaatteissa ja -kengissä on tällä hetkellä tarjolla esimerkiksi Marnia, Ferragamoa ja Calvin Kleinia; seuraavassa kuvassa sivussa näkyvä punainen on Mulberryn silkkimekko, mallikappale.


Hipelsin moniakin kauniita cocktail-pukuja, mutta valitettavasti minulla on jo enemmän cocktail-pukuja kuin tilaisuuksia käyttää niitä... Mutta kenkiähän tarvitsee joka päivä, eikö vain. Barbie-henkiset kaunokaiset maksoivat vain kaksikymppiä!Esimerkiksi tämä kaunis kaula-aukko jäi mieleen... Butik Lilian on auki ainakin arkisin klo 12-18; mahdollisesti muulloinkin, koska työhuone on myymälän takana. Käykäähän ihastumassa!

Ja näin varustautuneena minä avajaisia juhlin, 40- ja 50-lukua sekoitellen. (Kengät on nähty viime syksynä tässä.)

2 kommenttia:

  1. Siis toi silkkitilkkuhame on vaan jotain niin ihanaa! Voisikohan esim. mun veli tai joku muu supertärkeä mennä naimisiin, että saisin syyn hankkia tuon juhla-asuksi? Tämmöiset postaukset saavat kaipaamaan Turkuun!

    VastaaPoista
  2. Voisit Tiina vedota veljeesi, että nyt olisi erityisen hyvä syy mennä naimisiin :)

    VastaaPoista