lauantai 3. syyskuuta 2011

40-luvun fiilistä

Syksy on parasta film noir -tyylin aikaa. Myös silloin, kun aurinko paistaa, lämpötila on lähellä kahtakymmentä ja päivän homma on viedä lapsi yleisurheilutreeneihin. Asu suorastaan huutaa hattua, mutta se olisi ollut ehkä siinä tilaisuudessa hieman liioittelua: tajusin perillä, että olin ainoa vanhempi, jolla ei ollut verkkareita ja lenkkareita. Hmm.


Kun kesällä odotin syksyä, odotin juuri tällaisten asukokonaisuuksien käyttöä. Kehuin viime asussanikin 70-luvun polyesterhametta, ja tiedättekö mitä: teen sen taas! Ihana kapea vähän-yli-polvipituinen, lentoemäntähenkinen hame, aikansa virkanaisen perusvaate, sopii 1940-luvulta peräisin olevan jakun (valmistaja kotimainen Kestilä) kanssa kuin nakutettu. Alla on silkkinen huivikauluspaita, josta kohta tarkemmin...


...


...Noin! Silkkitopissa on pinkki-valkoinen vinoneliökuosi ja lapussa lukee 60-luvulle viittaavalla fontilla "Elégance Paris". Haluaisinpa tietää, millaisten mutkien kautta se on päätynyt Majanummen työttömien yhdistyksen kirpputorille.

Ja vielä sana kengistä. Ja kuva.


Mustat mokka-avokkaat, joissa on pieni rusetti- ja teresomiste, käyvät käytännössä kaikkien syysvaatteideni ja yllättävän monen tyylin kanssa. Niiden alkuperäinen aikakausi lienee aikainen 1950-luku. Näillä on hyvä kopistella vaikka siellä urheilukentän laidalla...

5 kommenttia:

 1. Ihania! Ja täytyy sanoa että olen muuten aika monta kertaa huomannut itsekin olevan ainoa vanhempi milloin missäkin lasten ulkoilmatapahtumassa jolla ei ole itsellään tuulipukua ja lenkkareita. No, sitä alkaa vähitellen tottua kummasteleviin katseisiin...:D
  Olen itsekin aika monta tuollaista 'lentoemäntähenkistä' hametta hankkinut parilla eurolla kirkkokirppareilta ja hyvin toimivat. :)

  Piia

  VastaaPoista
 2. Minusta vanhemman ei tosiaan tarvitse pukeutua verkkareihin, jos _lapsen_ on tarkoitus urheilla. Lenkkarit minulla sentään on, esim. sienimetsäkäyttöön, mutta verkkarit puuttuvat garderoobista kokonaan.

  VastaaPoista
 3. Majanummen kirpputorin ilmaislaatikko (kiitos vinkistä) tarjosi minulle ihanan itsetehdyn talvitakin jostain aikojen takaa - sopii kuin valettu! Onneksi työt viet Varissuolle taas tänään :)

  VastaaPoista