tiistai 26. heinäkuuta 2011

Merellinen päivän asu ja toive ajoitusavusta

Tällaista punavalkoista tänään. Olen vierastanut kaikkea merihenkisyyttä oikeastaan aina, mutta raidat ovat tänä kesänä olleet esillä enemmän kuin aiempina 36 kesänä yhteensä. (Parista ensimmäisestä pitäisi tosin ehkä kysyä äidiltäni - silloin olivat raidalliset potkupuvut muotia.)


...vaikka tukka on hyvin, tässä ei näykään yksi olennainen yksityiskohta...


Noin, sieltä tuli myös se nappi! Yksinkertainen kulmikaskaula-aukkoinen 50-luvun toppi löytyi nykyisen asuntomme jäämistöstä. Kaula-aukossa oli koristeena haljennut valkoinen nappi, jonka vaihdoin punaiseen nyt ainakin tätä asua varten - helposti vaihdeltava pikku koristeidea.

Kengät perjantaina Uffin alesta, neljä euroa. Uudet suosikit, hyvin samantyyppiset kuin punaiset sandaalit, joita olen pitänyt joka toinen päivä tänä kesänä.

(kuvassa myös kirkkov... eiku trilobiitti ja dinosaurus perheemme eilisiltaisesta katutaideprojektista)

Viikon vinkkinä Uffille meno. Ale jatkuu lauantaihin, huomenna on vielä kolmen euron päivä. Tänään löysin - niin ikään kolmella eurolla - ruskean 50-luvun jakun ja allaolevan mekon. Miltä ihmeen ajalta tämä on, kertokaa?


Tartuin mekkoon värin takia, sitten laitoin sen pois, kun ajattelin, että se on vanhojenpäivänpuku. Sitten katsoin kuitenkin tarkemmin. Ilman muuta vaate on vanha. Sivulla on metallivetoketju, etumuksen silmunappilista on feikki ja kiinnitetään (vanhannäköisillä) neppareilla. Ommel on tiukkaa pientä tikkiä, saumavarat huoliteltu siksakilla. Kangas on kevyttä, tekokuitumaista, ei viskoosia tai puuvillaa ainakaan - mieleen tulee asetaatti, mutta tässä tulevat materiaalintuntemukseni rajat vastaan.

Tyyli voisi olla 70-lukua, mutta materiaalit ja väri eivät täsmää. Lopulta ostin tämän jo ihan silkasta uteliaisuudesta: auttakaa te viisaammat!

6 kommenttia:

 1. Rakastan puna/valkoraidalista,se on tosi kesäistä ja raikasta! Blogiltani löytyy sama teema..."White..."
  Luulen että mekossi on 70 luvun matkinta 40 luvusta, lyhentäisin sitä ehkä.
  Väri on tosi kaunis ne on niin hienoja noi sinivihreät sävyt...

  VastaaPoista
 2. Luulen että menen tuon mekon kanssa vintagea tuntevalle asiantuntijalle ja kysyn mielipidettä. Jos mekko on 70- tai 80-luvun retroa, voisin lyhentää helmaa, mutta jso se on oikeasti paljon vanhempi, en halua koskea siihen. Ja joo, väri on tosiaan ihana....

  VastaaPoista
 3. Minusta mekko näyttää 80-luvulta. Näin ajattelen katsoessani hihoja. Minulla on ollut vähän tuon tyylisiä mekkoja 80-luvulla. Onko mekko itse tehty , ateljeetutotos vai onko siinä joku merkkilappu? t.Outi

  VastaaPoista
 4. Visainen kysymys. Mallin puolesta kyllä selkeästi 40-lukua. Metallivetoketju sivusaumassa viittaa myös mieluummin sinne suuntaan kuin 70-lukuun. Ainahan on tietysti olemassa se mahdollisuus että joku kotiompelija on käyttänyt vanhoja varastoja ja pistänyt metallivetskan uudempaan mekkoon.

  Jos saumanvaroista saa pienen palasen kangasta (esim 0,5 x 0,5 cm) niin sille voi tehdä polttokokeen. Aina polttokoe ei tietenkään anna 100% varmaa vastausta mutta jonkinlaista osviittaa ainakin. Ohjeita polttokokeen tekemisen mm. täällä:
  http://www.ditzyprints.com/dpburnchart.html

  VastaaPoista
 5. Outi, mekko on kotitekoinen (tai ompelijan tekemä), ei mitään lappuja tms. Hui Rhia, ettei tulis asunnon polttokoe samalla jos tuota yrittää. No, saumanvaroja on reilusti, niistä saa kyllä jonkun kuidun napatuksi tuota varten. PIdän teitä ajan tasalla ;)

  VastaaPoista
 6. Hehee, kannattaa ehkä harjoittaa asiaankuuluvaa varovaisuutta polttokoetta tehdessä. Itse käytän metallipinsettejä ja etenkin kotona polttokoetta tehdessä teen sen tiskialtaan tai lavuaarin yläpuolella niin että vahingon sattuessa on vesipiste vieressä :) Kun koepala on tosi pieni niin harvoin mitään kovin vakavaa pääsee tapahtumaan.

  VastaaPoista