sunnuntai 24. heinäkuuta 2011

Baariin

Se hetki, kun vintagepukeutuminen tuntuu minusta vaikealta toteuttaa, on baariin meno. Siis ihan parille lähipubiin tai laajemmallekin ravintolakierrokselle lähtö. Tähänhän ei ole kunnon historiallisia esikuvia, sillä tavalliset naiset eivät ylipäänsä käyneet kapakoissa ennen muinoin.

Varsinaisiin juhliin tai vaikka ulos syömään on helppo lähteä cocktail-mekossa, mutta kaupungin yöhön valitsee mieluummin jotain vähemmän formaalia. Omat valintani ovat usein - kuten eilisillan menoissa - tämän tyyppisiä nykypinupin sovelluksia.

(valaistusolosuhteet eivät olleet ehkä just parhaimmillaan ja kiirekin oli)

Korkeavyötäröinen hame on Zarasta parin vuoden takaa, pilkkupaita uustuotantoa ja Uffin kautta minulle tullut. Laukku on asun ainoa vintage-elementti. Niin ja korvikset ja tukkarusetti (vaivoin nähtävillä nutturan yläpuolella).

Miten te muut vintageharrastajat pukeudutte vastaavassa tilanteessa? Tunnistatteko ongelman?

4 kommenttia:

 1. Jaa-a, en oikeastaan ole koskaan ajatellut asiaa koska käyn ravintoloissa nykyään niin harvoin. Yleensä lähden ravintolaan vain jos siellä on joku tapahtuma, esim burleski-bileet ja niihin pukeudun asiaankuuluvalla pieteetillä (tai sitten en). Nuorempana ehkä enemmän mietin sitä mitä muut ajattelevat asustani, mutta silloin pukeuduinkin ehkä tavallisemmin, samaan tyyliin kuin muutkin ihmiset. Minusta tuo sinun asu on oikein kiva. Ravintolaan tai terassille tai vaikka brunssille.

  VastaaPoista
 2. Joo tapahtumat ovat asia erikseen. Niissä on sama kuin juhlissa, ylipukeutuminen on vain plussaa.

  VastaaPoista
 3. Valoisina kesäöinä mun mielestä kyllä vintage iloiset kukkaiset kesämekot käy ulos lähtemiseen.
  Talvisin yritän enemmän film noir femme fatale tyyliä kynähame, paita tai sitten mun ihana 30-40 musta hame /jakku yhdistelmä,mustaa...Vaarallista.

  VastaaPoista
 4. Hyvä jakkupukusetti on hyvä baarivaate, oikein asustein tietysti!

  VastaaPoista