maanantai 18. heinäkuuta 2011

Naisten viikko, 1956

Tämä on eräs viehättävimmistä muotipostauksista, joita olen 1950-luvun Hopeapeileistä löytänyt. Ja juuri nyt se on taas ajankohtainen: naisten viikko, seitsemän päivää naisten nimipäiviä putkeen, alkoi tänään. Hopeapeili nimesi vuoden 1956 muotijuttunsa asut viikon nimipäiväsankareiden mukaan, mutta kuvien lähteitä tai pukujen suunnittelijoita ei ole mainittu. Olen haistavinani, etteivät ole suomalaisia.Onnellista nimipäivää, kaikki Tiinat, Riikat ja muut viikon sankarit!

6 kommenttia:

 1. Tulee mieleen äsken löytämäni irlantilainen laulajatähti Imelda May, joka laulaa 50-luvun tyylistä musiikkia ja pukeutuu vastaavasti. Häntä jo arvostetaankin tyyli-ikonina. http://www.imeldamay.co.uk/
  https://www.facebook.com/#!/ImeldaMayOfficial

  VastaaPoista
 2. Komea otsatötterö Imeldalla ainakin on.

  VastaaPoista
 3. ihanaa, ihanaa, ompelin just pari viikkoa sitten tämmöisen täys kello hameen ja tein yläosankin . helmat heiluu ja just tuo oikea pituus, just polven peittävät. ompelin jo 1958 ensimmäiset mekkoni näiden mallien mukaan.. muistan yhden tulen punaisen kellohameen ja sen kanssa oli valkoinen pikee pusero. Romaanitkin pysäytti kärryunsä ja loihe lausumaan minulle, Hai oot kuule kaunis tyttö.. no eikö kaik 17vuotiaat ole kauniita? minusta on. 71 on minulla nyt seuraava etappi, hah ei pysähdy enää viheltämään muut kuin pultsarit , niillä kun on hämärä näkö;) kannattas ottaa tää muoti takaisin se on naisellista..

  VastaaPoista
 4. Ihanaa, Aikatherine! Ja näissä ikinaisellisissa vuosikymmenissä on se, että jotenkin pukevat sekä ihan nuorta että varttuneempaa. Ryhdikästä ja tyylikästä :)

  VastaaPoista
 5. Vaikka aina käyn kaiki postaukset lukemassa, on kommenttirintama ollut hiljaisempaa mutta NYT on pakko sanoa että siellähän se juuri minun etsimäni häävierasmekko on, ylimmäisen kuvan keskimmäisenä. Löytämättä sitä tyydyin mustavalkoiseen halterneck-ihanuuteen tyllien kera, viikon päästä sen helmoja pääsen heiluttelemaan häävieraana, jei! Kampaus on vielä hakusessa, ideoita...?

  VastaaPoista
 6. Miten olisi nuttura ja tuollainen silkkinauharuusuke pään ympäri niin kuin siinä ihailemassasi mekkokuvassa? Jos mekko on mustavalkoinen, niin siihen vois ottaa esim. punaisen tai smaragdinvihreän asusteväriksi. Nauha ja kengät, käsineet, laukku sillä värillä :)

  VastaaPoista