lauantai 30. huhtikuuta 2016

Tukka serpentiinillä

En voi enempää korostaa sitä, miten ihanaa on, että kevään avausjuhlapäivänä, vappuaattona, on oikeasti lämmintä! Jos nyt neuletakki ja päällystakki olivatkin matkassa mukana, ulkokuvia pystyi ottamaan ilman niitä. Helma leyhähti mukavasti lempeässä tuulessa.


Kevyessä puuvillapuvussa on yläosassa kietaisuleikkaus ja erillinen vyötärökaitale sekä somisteena ripsinauharusetti. Ihailen aina tällaisia pukuja ja kaavoja, mutta valitettavan harvoin niitä löytää. Tämäkin on ilmeisesti alun perin Amerikan herkku; myyjä mainitsi ostaneensa puvun Etsystä.

Päätin jo aamulla, että teen tänään pitkästä aikaa muun kampauksen kuin nutturan. Vapputeemaa noudatellen tein korkkiruuvikiharoita. Erotin otsatukan ja keräsin muun tukan poninhännälle pään päälle. Kiharsin tukan muutamalle isolle korkkiruuville ja kiinnitin kiharat pinneillä poninhännän ympärille ja toiselle ohimolle vapaasti sommitellen. Tukkakukka istahti hyvin kiharoiden sekaan.


 (Taustalla pikkuneidin vappulook: hienoustakki, essumekko ja punaiset kiiltonahkakengät.)

Puvun kuviointi on abstrakti ja ornamenttimainen. Hyvällä tahdolla kuvion voi tulkita ufoiksi!


5 kommenttia:

 1. Voi miten kesäinen asu. Täällä oli kylmä tuuli vaikka lämpöasteita olikin mukavasti yli 10. Pukeuduin siis aikalämpimiin vaatteisiin.

  VastaaPoista
 2. Ihana kesäinen kuva! Kampauksesi on kaunis ja niin on myös tuo mekko, kangasta myöten. En minä kyllä haluasi noita kuvioita ufoina nähdä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en enää pääse yli ufoajatuksesta :D

   Poista
  2. Tiedän tunteen... kun on jonkun asian nähnyt jonain sellaisena minä ei pitäisi, eikä haluaisi, niin silti se tulee aina mieleen. Muistan kun joskus yhdessä kyläpaikassa talon emäntä kertoi seinällä olevassa kauniissa talvimaisemassa näkevänsä lumisessa puussa kasvot... ja toden totta, niinhän ne kasvot tulee aina mieleen kun sitä taulua ajattelee.

   Poista