tiistai 29. maaliskuuta 2016

Kevätväsymys

On siis kevät, ja menin ja ostin syksy/talvi -postimyyntikuvaston. Tulee mieleen viimekeväinen havainto kirpputorin mainosständistä, jossa manailtiin talven ja kylmän tuloa.


Viikko ennen pääsiäistä oli Turun messukeskuksessa taide- ja antiikkimessut, ja tämä kuvasto oli ainoa tuomiseni sieltä (yhden jumalaisen hienon sohvaryhmän valokuvan lisäksi). Tällä kertaa ei paikalla ollut yhtään vintagemyyjää, mikä harmitti, koska olisin ollut ihan ostomielellä.

Kevät ei ole vielä edennyt vaatetuksen tasolla paljon mihinkään - pukeudun samaan pitkään villakangaspalttooseen kuin talven kylmimmillä säillä, toki vähän vähemmän alle kerrostaen. Haaveilen vintille kaivautumisesta ja kevät/kesälaatikoiden alas tuomisesta, mutta vielä en ole sitä tehnyt, kiitos osin mieheni töiden intensiivisen vaiheen ja osin epäkeväisen sään. Ja osin sen, että vauva (taapero! hän on jo vuoden ja kaksi kuukautta vanha!) on kipeänsorttinen ja tekee hampaita ja riehuu öisin vaivojaan.

Sitten, kun jaksan, alan ommella, ajattelen usein, mutta en jaksakaan ja tekstiili-innostus purkautuu Etsyn selaamiseen. Semmoista sattuu. Onneksi ompelu olisi puhtaasti harrastepohjaista eikä välttämätöntä. Taidan tarvita nyt enemmän lepoa kuin tekemistä.

Eskapismia tyylisuuntana edustava kultapuku StinkyVintage/Etsy

6 kommenttia:

 1. Tuo kultapuku! <3 (Ja vihreä pukukin on ihana.) Kevätväsymys on niin tuttua... voimia siihen! Itse puran käsillätekemisen tarvetta neulomiseen ja pieneen korjausompeluun, joka vie mahdollisimman vähän aikaa. :) Jälkimmäisestä on se hyöty, että se (hitaasti mutta) varmasti kuitenkin pienentää massiivista projektikasaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin eilen illalla tämän jutun kirjoitettuani jaksoin korjata yhden talvitakin vuorin purkautuneen sauman, joka olisi pitänyt korjata jo syksyllä... :) Siinä mustaa kangasta kursiessa oli hyvä ajatella ruusukuosisia puuvilloja.

   Poista
 2. Minusta tuon kuvaston kannessa nuo vaatteet on kuitenkin aika keväisen näköisiä. Nuo korjausompelut ottaa joskus aikansa... Mullakin on joskus lapsi ehtinyt kasvaa vaatteesta ulos, ennenkuin olen saanut vaatteen korjattua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin taisi täälläkn käydä edellisen lapsen kanssa :) nyt on vain yksi hieno kaava jäänyt käyttämättä ja jo liian pieneksi.

   Poista
 3. Ihanan nostalgisia asuja!
  Korjaukset venyy, kun ompelukone ei ole valmiina pöydällä, näin olen perustellut saamattomuuttani:)

  VastaaPoista
 4. Tuo kultamekko on ihana - ottaisin ihan justiinsa.
  Väsymystä podetaan täälläkin - siihen tosin vaikuttaa se, että joudun edelleen heräilemään öisin tiputtelemaan tuota kasvohalvauspuolen silmääni - ja joka kerran joudun odottelemaan unta uudelleen. Käy siinä sitten töissä!
  Valoisia päiviä meille - ja auringon lämpöä!

  VastaaPoista