torstai 10. maaliskuuta 2016

Daisy ja hänen koiransa

Muistatteko Daisy-nuken?


Meillä on muutama jossain barbilaatikon uumenissa - joku oma vanha ja joku isommille lapsille kirppikseltä löytynyt - mutta eilen löytyi pitkästä aikaa uusi. Daisyhan siis on brittiläinen 1970-80-luvuilla valmistettu muotinukke, jonka vaatteet suunnitteli alun perin Mary Quant. Tyttömäisellä Daisylla oli paljon saapikkaita, minimekkoja, korokepohjakenkiä ja romanttisia pikkukukkaleninkejä, mutta myös kimallustanssiaispukuja. Niin, ja kansallispuku ja hiihtoasu suksineen - ne ja muita asusteita ostin nuken kanssa eilen.

Avasin vaatepussit illalla, kun pikkutyttö oli mennyt nukkumaan, ja oli kuin lapsuuden joulu jälleen. Mitä ihania miniesineitä! Pakettiin kuului myös pilkullinen koira, jollainen minulla oli lapsena ja joka leikittiin aivan loppuun. Samettimainen pinnoite kului lelun päältä, kunnes se oli aivan kalju reppana.


Eikö niin, että tavarakuvan kaksi pientä eläinhahmoa ovat joulukalenterista? Entä mistä mahtavat olla pahvinen kukkapuska, kirjekuori kirjeineen ja lahjapaketti? Osa tavaroista on Barbien, tunnistan ainakin springolator-malliset kengät sekä vaaleanpunaiset harjan ja kamman.


Näitä hippiasusteita epäilin ensin kotitekoisiksi, mutta niitä on liikaa ja ne ovat liian siististi tehtyjä. Farkkuhaalari ei varmaan kuulu settiin paitsi tyylin puolesta.Nyt huushollissa on sitten myös barbin sukset monen muun tavaran lisäksi!

16 kommenttia:

 1. Ihania! Varsinkin nuo pikkulaukut! Daisya mulla ei ole koskaan ollut, mutta nuo muoviset pikkueläimet näyttää kyllä munkin silmiään samanlaisilta kun joskus muinoin joulukalenterista tulleet. Ja pahviset jutut vois ehkä olla myös Barbien tavaroita? Jotenkin tyyliltään tutunoloisia. En toki ole varma...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koetin etsiskellä 80-luvun barbieista jotain lahjateemaista, mutta juuri tällaisia ei ainakaan vielä löytynyt. Minustakin näppituntumalta vaikuttavat barbie-jutuilta ne pahviset.

   Poista
 2. Minulla ei koskaan ollut yhtään oikeaa barbia, mutta oli yksi Daisy, joka oli ostettaessa puettu hääpukuun. :) Puku ei mielestäni ollut tismalleen samanlainen kuin tämä, mutta huntu oli kumminkin tuollaista tylliä. - Noista tavaroista luulen, että ainakin tuo turkoosi harja on ollut My Little Ponyn. Nimittäin jos siinä on semmoinen jonkinmoinen kohokukkakuvio selustapuolella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On siinä kukkakuvio. Näidenkin tavaroiden mukana tuli myös toinen Daisyn morsiuspuku, jossa helmassa leveämpi vaaleansininen pitsi, ja lisäksi muistan että omissa leikeissäni oli aikoinaan Daisyn hääpuku, jonka hunnussa oli kukkaseppele. Naimisiinmeno on ollut muotinuken elämän keskeistä sisältöä! :)

   Poista
  2. On tosiaan jotenkin söpöä, että se hääteema on niin keskeinen. :) - Piti vielä kirjoittaa (mutta unohdin), että tuo hippiasu on tosi upea! Millä perusteella ajattelet, ettei se olisi kotitekoinen, kun kyllähän kotonakin laadukasta jälkeä saa aikaan, jos haluaa? Itse olen nimittäin ajatellut niin, ettei ainakaan vaativampia kohtia tuollaisiin minivaatteisiin pysty normaalilla kotiompelukoneella tekemään, eli jos ne ovat koneommeltuja, niin sitten on varmaan tehdastekoinen vaate kyseessä, mutta jos ovat käsinommeltuja, niin onhan joku äiti/mummi/isosisko voinut haluta vähän panostaa asiaan. :) Farkkuhaalarit ovat tosi liikuttavat, oikein punaiset tikkaukset ja kaikki!

   Poista
  3. Ne on ommeltu koneella ja niin huolellisesti ja tarkasti, että epäilin ammattilaistyöksi. Napit ja kaikki muukin on keskenään ihan yhteensopivaa, usein kotitekoisissa nukenvaatteissa on käytetty keräilyeriä. Voin kyllä olla väärässäkin, sillä mitään lappuja en noista löytänyt.

   Poista
  4. Yksi seikka, mikä näin tarkemmin ajatellen vielä puhuisi tehdastekoisuuden puolesta, on kankaan kuvioiden mittakaava. :) Kuviot ovat niin pienet ja suhteessa samankokoiset kuin jonkin normaalikokoisen vaatteen kuvioiden suhde sen vaatteen kokoon, että eihän tuommoista kangasta missään ole olemassa, ellei sitä vasiten ole nukenvaatteita varten teetetty. :)

   Poista
 3. Oletpa tehnyt huippulöydön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko näin myös muiden kuin itseni mielestä? :)

   Poista
  2. Voi sinua onnekasta! Nyt nämä vain lukolliseen vitriiniin esille. Sitten tosiaan, kun muut ovat menneet nukkumaan, niin voi niitä vähän itse hypistellä :).

   T: H.

   Poista
  3. Pitääkin aloittaa taas leikkituokio!

   Poista
 4. Tuli lapsuus mieleen. Mulla oli just tollainen hääpuku Daisy.

  VastaaPoista
 5. Ihan sama nukke ja samoja asuja on ollut leikeissä. Daisy oli aina Barbien pikkusisko.

  VastaaPoista