keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Sisustusjuttuja vanhaan tapaan

Kävin eilen kera muiden Åbloggaajien sisustusliike Aveliassa Ruissalon telakka-alueella pienessä joulutapahtumassa. Kovasti oli kaikenlaista sisustusjuttua tarjolla ja ruoatkin vallan ihania, mutta mitään en heltynyt kuitenkaan ostamaan. En edes joululahjoja, vaikka aika olisi ollut mitä otollisin. Sen sijaan aloin metsästää kameralla liikkeestä hienoja vintagehenkisiä juttuja.

Vintagehenki tosiaan näkyy sisustusliikkeiden - ainakin Avelian - tarjonnassa muutenkin kuin vanhanaikaisella fontilla painettuina sisustusteksteinä. Katsokaas vaikka näitä keittiöaarteita, ensimmäisenä viinilasit, jotka värejä myöten ovat kuin vanhaa Arcorocin sarjaa:


Nämä aterimet taas ovat ihan kuin jokin klassikkosarja 1950-luvulta, Lion de Luxe tulee mieleen, mutta myös jokin ruotsalainen, jonka nimi on hukassa.


Narupurkkihan se siinä, uutena versiona!


Puristelasin runsas koristelu tuo mieleen vanhan itäeurooppalaisen kristallin.


Ja voi ihanaa, leipälaatikko, jossa ei lue Bread ja joka on vaaleanpunainen kuin amerikkalainen 1950-luvun kodinkone! Melkeinpä sääli, etten tarvitse leipälaatikkoa; minulla itse asiassa on yksi ylimääräinen, joka pitäisi myydä tilaa viemästä...

2 kommenttia:

  1. Kiva että vanha koristeellisempikin muotoilu on palaamassa. Ilahduttaa silmää joka on kyllästynyt minimalismiin ja moderneihin outouksiin. Tosin soisi että myöskin vanha laatu palaisi samalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, laadusta en osaa sanoa, ja suunnilleen kaikki nämä on tietysti tehty Kiinassa. Hyvää jälkeä sieltäkin saattaa tulla, mutta työn eettinen puoli hiukan askarruttaa.

      Poista