maanantai 21. joulukuuta 2015

Kun ei ole joulukuusta

Meillä ei ole tänä vuonna joulukuusta. Harmittaa vähän, mutta toisaalta voi koristeita muuallekin sijoittaa. Olohuone näyttää kohtuullisen jouluisalta nyt. Väänsin esimerkiksi kranssin ja sijoitin sen tällaiseen jouluasetelmaan...


 ja kirjat, nehän ihan luonnostaan muodostavat hyviä koloja, joihin voi asetella joulupalloja...


Pikku L huolehtii joululiinojen taiteellisesta järjestämisestä. Tuo porokuvioinen pääsee tänä vuonna juhlapöytään - ja muutama muukin, koska yksi liina ei meillä kestä monta ateriaa siistinä. Ja huomaatteko, meillä on uusi matto! Suurempi ja paremmin olohuoneen lattiapintaa täyttävä. Se entinen, josta moni on kysellytkin, päätyi työhuoneen matoksi, koska on niin hieno, ettei siitä luopuakaan voi.


Kissa ei välitä palloista eikä köynnöksistä. Ehkä sekin näki muutama päivä sitten puistossa näkemämme ketun ja odottaa, että se tulisi uudelleen.


Pallopurkit ovat perusjuttu, niistä pallot eivät karkaile eivätkä päädy (kovin todennäköisesti) pieniin käsiin. Voi olla, että hankin ensi vuodeksi lisää purkkeja! Fazerin suklaarasia ja vanha joulukalenteri edustavat ei-kuuseenripustettavia koristeita, joille on meillä valitettavan vähän tilaa. Hienouksia kyllä on jemmassa paljon, kynttilänjaloista vanhaan paperitavaraan. Robotti kuuluu kalustoon vuodenajasta riippumatta.


Löydä kuvasta kuvaaja! Laskin, että minulla on seitsemää eri kokoa noita saumallisia palloja.


Ulkona ei näytä jouluiselta, ei yhtään. Onneksi on jouluvalot, meillä tällä hetkellä neljässä ikkunassa ja viideskin harkinnassa...


4 kommenttia:

 1. Jouluiselta näyttää vaikka ei kuusta olekaan. Ihana tuo pieni "liinojen järjestelijä":) Minäkin laahasin pari päivää sitten koristelaatikoita sisälle ja totesin, etten voinut muuttuneiden järjestelyjen takia laittaa kaikkea esille entiseen tapaan. Lasten tekemät jutut tuntuu nyt olevan mulle se melko tärkeä esille laitettava ja kuusi kyllä voidaan laittaa entiseen paikkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen toistaiseksi julmasti jemmannut melkein kaikki lapsen tekemät koristeet laatikkoon, joka pysyy vintillä...

   Poista
 2. Ihana pallokranssi. Enpä tiennyt, että noita saumapalloja on noinkin isoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä on tehty hyvinkin isoja varmaan kauppojen käyttöön. Ja ihan pari päivää sitten tajusin, että lasten pöytäkuusessa riippuu minikokoisia saumapalloja, halkaisija ehkä reilun sentin.

   Poista