sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Nimiäismekot

Vihdoin päästiin nimiäisiä juhlimaan. Oli yllättävän vaikeaa saada kaikkia maailmalla viihtyviä lähisukulaisia yhtä aikaa koolle, joten vauva ehti melkein neljän kuukauden vanhaksi ennen kuin hänen juhlapäivänsä koitti. Nimihän hänellä on ollut jo pitkään; lain mukaan se pitää antaa kahden kuukauden ikään mennessä.

Sain jo kauan sitten idean sydänteemaiseen nimiäisjuhlaan, ja halusin toteuttaa sen mekkoja myöten. Sydänkankaat, kaksi vanhaa pöytäliinaa, sain ihan ilmaiseksi tuttavan äidin varastoista. Niissä oli pari tahraa, mutta suurimmat pystyin kiertämään kankaita leikatessa. (Yksi piilotettiin muotolaskokseen.) Ja tällainen tuli äidin mekosta.


Malli on yksinkertainen; yläosana holkkihihaisen kesämekon kaava, alaosa runsaasti laskostettu suora kappale. Vauvan mekko noudatteli samaa tyyliä. Moi vaan, sanoo hän, tässä poikkeuksellisesti ihan omalla naamallaan.


Sydämiä vilahteli muutenkin siellä sun täällä. Vinkkinä muuten, että Maku-lehden sivuilta löytynyt lohimoussekakku räjäytti makuhermot ja tajunnan. Hyvällä tavalla.


Sekalainen seurue Arabian ja Geflen astioita...


..ja ihan ensimmäinen yritykseni sokerimassakoristeluun. Pikku L:n kakku paitsi maistui hyvältä, myös herätti ihastusta, vaikkei se ammattilaistasoinen tosiaankaan ole tai sinne päinkään. Nykyisin tehdään niin upeita kakkuluomuksia, että vähän ujostutti ensin näyttää tätä vähän kotikutoista kuvaa!


Kakusta tulikin sitten niin iso, että syömme sitä vielä monilla kahveilla...

16 kommenttia:

 1. Tuo teidän yhteiskuva on kyllä sellainen, mitä pitää muistaa katsoa, jos on paha mieli!

  Laura H

  VastaaPoista
 2. Voi teitä sydänneitoja - ihana teema ja kauniit mekot kummallakin <3

  VastaaPoista
 3. Todella ihanan teeman olet valinnut. Ja ilmeisen tyytyväinen on myös päivän sankari, kun noin suloisesti hymyilee. Onnea koko perheelle hienosta juhlapäivästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivänsankari onkin tyytyväinen luonteeltaan, enimmäkseen hymyilee (vaikka toki osaa myös kirkua). Sunnuntailapsi.

   Poista
 4. Kaunista! Mekot ja astiat ovat hurmaavat. Ja paljon onnea teille! :) Lotta.

  VastaaPoista
 5. Niin kauniit mekot ja mekkojen kantajat. =)

  VastaaPoista
 6. Oikein hyvänmielen kuvia nämä! Nuo teidän mekot on kyllä tosi ihanat. Ja näyttää tarjoilupuolikin olleen oikein sydämellinen:)

  VastaaPoista
 7. Söpö kuva äidistä ja tyttärestä. Kuinka mukava on tyttösen muistella, että hänen nimiäisjuhlissa on sydänteema. Sydämellinen onnentoivotus pikkuiselle! Piri

  VastaaPoista
 8. Täytyy myöntää, että pikkasen epäilin voiko sydänkankaasta tulla kivannäköinen mekko. Kuinka väärässä olinkaan. Mekot ovat kauniit.Minulla oli lapsena tuosta kankaasta lakanat. Hieman erilaisesta sydänkankaasta taas oli röyhelöinen essumekko henkselimallia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huolisin samasta kankaasta kyllä myös lakanat :)

   Poista