torstai 14. toukokuuta 2015

Helatorstai, kesämekko, Thesleff

Pitkästä aikaa kaunis, keväinen päivä. Halusin siksikin pukea päälleni jotain muuta kuin trikoisen imetyspaidan. Valitsin puvun, jonka ostin viime syksynä raskaana ollessani enkä siis voinut sovittaa - kokoarvio mittojen mukaan osui kuitenkin lähes oikeaan. Ihanaa, että ulkona voi olla edes kuvaushetken ajan ilman takkia.


Puuvillainen puku on valmisvaate, Stockmannin mallistoa. Kuviona on kahta vaaleanruskeaa, kahta turkoosia ja jonkinlaisia lehti- tai oksakuvioita. Turkoosi ja beige ovat hämmentävän hyvä ja kesäinen yhdistelmä.


1950-luvun puku Facebook-vintagekirppis
1950-luvun avokkaat Yesterday
laukku 40-vuotislahja
vyö, korvikset kirppislöytöjä
aurinkolasit Lindex muutama vuosi sitten

Pienen vapaapäiväretken kohde oli Turun taidemuseo ja siellä Ellen Thesleff -näyttely, joka päättyy sunnuntaina, vinkkinä kiinnostuneille turkulaisille. Tämä nyt meni aivan sattumalta, mutta asusteet sointuvat hyvin taidemuseon väriin! (Vyö muuten putosi tulomatkalla johonkin. Tarjoan kahvit, jos joku löytää ja palauttaa.)


Vaahterat kukkivat. Eivätkö nuo näytä kuvassa vain roskilta, pohti mies, mutta minusta vaahterankukat ovat pudonneinakin söpöjä - ja siksi ne pääsivät mukaan kevään ensimmäiseen kengänkärkikuvaan.Pyhän kunniaksi mieskin pukeutui pukuun, ja myös pikkuneiti tuli mukaan museoon. Hän katseli isän sylistä tauluja, mutta enemmän hymyili ja naureskeli ihmisille, joita ei vielä vierasta. Hieno ikä ihmiselle, tuo melkein neljä kuukautta.


8 kommenttia:

 1. Näytät upealta! :) Turkoosi ja beige on tosiaan hienostunut väriyhdistelmä (kuten myös vaaleanpunainen ja beige). - Lotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen itse vieroksunut hiekan ja beigen sävyjä tylsinä ja ihoni sävyyn nähden aina vääränvärisinä, mutta pakko myöntää, että voimakkaampiin väreihin yhdistettynä nekin voivat toimia.

   Poista
 2. Ihania kuvia! Mekko sopii sinulle tosi hyvin ja ympäristö on upea.

  VastaaPoista
 3. Kaunis tuo museorakennus. Asusi on kauniisti asustettu ja värit keväiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Muistaakseni joku oli joskus takavuosikymmeninä sitä mieltä, että Turun taidemuseon voisi purkaa, kun on ruma ja epäkäytännöllinen. Onneksi näin ei kuitenkaan käynyt!

   Poista
  2. Arkkitehti Olli Kestilä oli se, joka tuon sanoi. 60-luvun puolivälissä, jolloin kaikkea krumeluuria vastustettiin.

   Poista
  3. Aivan, kiitos täsmennyksestä!

   Poista