maanantai 30. maaliskuuta 2015

Kevätjuttuja


Vasta tänään sain pääsiäiskoristeet nostetuksi esiin. Koristelu jäi paitsi myöhäiseksi, myös vähäiseksi - ajankäyttö on erilaista kuin aiemmin. Vaikka vauva on aika helppo tapaus, hyväntuulinen ja paljon nukkuva, kädet ovat usein täynnä pikkuihmisen asioita. Eikä se useimmiten edes haittaa; tämä on viimeinen vauvani ja on vaihteeksi mukavaa olla kiireisen ammatinharjoittajan sijasta ihan vain vanhanaikaisesti äiti. (Tämä ei sitten missään nimessä tarkoita, etteikö joskus väsyttäisi ja kyllästyttäisi, mutta ei siitä sen enempää.)


Nämä pääsiäisotukset lienevät Weisteen tuotantoa, vai tietääkö joku paremmin?

Ompelukone on evakossa työhuoneessa, mutta kevään merkkeihin kuuluu heräävä ompeluinto. Kaivoin kangaskaappiani ja pinosin esiin tämän hetken inspiroivimmat vaatekankaat. Ylin on oikeastaan pehmeää lakanakangasta, jota löytyi jokin aika sitten pihan roskiksesta. Haluaisin leveähelmaisen, poikkiraitakuosisen puvun, johon se voisi olla omiaan. Toiseksi ylin turkoosi onkin vyötärökaitaletta vaille valmis hame - se löytyi talvella kirpputorilta, ehkä mekon helmasta purettuna.


Harmaa pallokuosinen taas on ollut minulla pitkään, ensin huonosti istuvana mekkona ja sitten kappaleiksi purettuna. Siinäkin on poikkiraitatyyppistä kuviota; kangas riittää ehkä puolihameeseen ja yläosan yksityiskohtiin. Yksinkertaisia yksivärisiä toppeja tarvitsisin myös pari lisää, esimerkiksi juuri vaaleanharmaan. Kivoja kaavojakin on varastossa monta, mutta missähän välissä ehtisi ommella? Tosin kesäpuvuilla ei ole kiire, kun ulkona sataa lunta.

4 kommenttia:

 1. Nuo molemmat kukkakuosit pinon keskellä ovat upeita - liekö ruusukangas ehtaa 50-lukua? - Ja ethän toki ole pääsiäiskoristeinesi myöhässä; itselläni on rairuohokin vielä kylvämättä, mutta eiköhän se sentään ehdi sunnuntaiksi mullan pinnalle nousta... :) - Lotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin eilen hyllykirppiksellä, että joku myi ohranorasasetelmia - siinä ratkaisu, jollei ruoho ehdi :) itse luotan, että esikoinen tuo koulusta jotain idätettyä. Joo, pinon keskellä on 50-luvun ruusuja. Pinkkikukkaisen olen jo leikannut halterneck-topiksi, sitä oli vain pieni pala; violettia taas on paljon ja siitä saa vaikka miten leveähelmaisen puvun. Minulla on jo kauhea määrä kukkapukuja kesäksi, muttei vielä yhtään violettikukkaista, hmm... :)

   Poista
 2. Kivoja kankaita. Kevät tosiaan saa haaveilemaan ompelemisesta. Olen jo kaivanut kankaita esille, kaavojakin olen katsellut. Vähän jo suunnitellutkin mitä ompelisi. Saa nähdä riittääkö inspiraatio ja aika toteuttamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että inspiraatio ja aika riittävät!

   Poista