tiistai 5. elokuuta 2014

Uusi siluetti

Lupasin asukuvan ja tässä se tulee. Mukaan on pakattu muutakin informaatiota kuin itse asu, sillä muotoni on muuttunut. Tämä pyöreys ei ole kesäkiloja.


Mitä mainioin 40-vuotislahja oli kuulla tulevan perheenjäsenen sydämenlyönnit reilua viikkoa ennen syntymäpäivääni. Vauvamme syntyy vasta tammikuussa ja olisimme ehkä pitäneetkin asiaa vielä hetken salassa siltä varalta, ettei kaikki menekään toivotusti - mutta minkäs teet, kun tällä anatomialla vatsa puskee näkyviin heti, kun raskauden toinen kolmannes käynnistyy!


Pilkkupuku on lähes ainoa vaatteeni, joka sekä mahtuu minulle että on siedettävä asu näillä helteillä. Yleensä vieroksumani trikoo on järkevä vaihtoehto tällaisen alkavan vauvamahan kanssa, kun tavalliset äitiysvaatteet ovat vielä liian isoja. Tämäkin on tosin äitiysvaate, ketjukauppamallistoa, mutta kirppikseltä ostettu. Muut varastoon hankkimani äitiysvaatteet ovat syksyyn ja talveen sopivia; arvelin, että kuumin kesä sujuisi vielä tavallisilla vaatteilla, mutta toisin kävi.

Hopeapeili ei suinkaan ole muuttumassa raskaus- tai vauvablogiksi enkä aio rasittaa teitä yksityiskohdilla esimerkiksi sokerirasituskokeen tuloksista. Tyyliblogissa raskaus tulee kuitenkin esiin pukeutumiseen liittyvinä pulmina. Kun on tottunut pukeutumaan istuviin, melko vartalonmyötäisiin vaatteisiin, on oikeasti vaikeaa löytää samaan tyyliin sopivia äitiysvaatteita - etenkin, kun on mukana Kierrätyskeijuissa ja välttää siksi uuden ostamista. Netistähän löytyisi kaikenlaista odotuskivaa uutena, mutta aion lähinnä luottaa kirppisten antiin ja ompelukoneeseeni. Mielelläni myös kuulisin ideoita muilta raskauden kokeneilta vintageharrastajilta, miten ratkaisitte odotusajan pukeutumiskysymyksen. Kommenttikenttä on vapaa!

38 kommenttia:

  1. Voi, miten hienoja kuvia. Isoja asioita. Sydämellistä onnea!

    VastaaPoista
  2. Onnea! Henkilökohtaista kokemusta minulla ei asiasta ole, mutta kuvittelisin että empireleikkauksella varustetut mekot ja puserot toimivat parhaiten kasvavan vatsan kanssa. Ja jos olet ompelemassa niin ehkä joku kietaisumallinen villakankainen puku voisi toimia myös, siitä saisi väljyyttä päästettyä kasvun mukaan.
    Muistelen myös nähneeni vintagekaavan jossa etukappaleelle on kerätty laskoksia joita voi ratkoa auki raskauden edetessä ja sitten ommella taas umpeen raskauden jälkeen jolloin puku jää edelleen käyttöön. Kietaisumallinen liivimekko voisi olla monikäyttöinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Empireleikkaus on alan klassikko, ja yhtä sen mallista pukua olenkin ompelemassa 60-luvun alun kaavalla kesäkankaasta, ainakin toisen teen talvisempaan käyttöön. Liivipuku + tavallinen pitkähihainen äitiyspaita voi myös olla talvella kätevä yhdistelmä. Tosin ennustan, että joulun jälkeen pukeudun enää vain aamutakkiin ja villasukkiin...

      Poista
    2. Voi että on myöhäinen sytytys! Nythän mulle vasta valkeni mihin käyttöön ostit multa sen tunikapaidan :D *tampio*

      Poista
  3. Ihania uutisia , onnea tuhannesti ❤️ Varmasti löydät masuasuja omaan tyylisi sopivana ;)

    VastaaPoista
  4. Onnittelut!!! Olen bongannut eBayssa aina välillä ihania 50-luvun äitiysvaatteita, joita olisi tehnyt mieli ostaa vaikka ei ole ollut tarvettakaan. : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minä olen lähinnä katsellut kaavoja Etsystä, jonkun ehkä tilaankin.

      Poista
  5. Oijoi, ihania uutisia! Onnea koko perheelle ja yhtä säteilevää vointia loppuraskauteenkin!

    VastaaPoista
  6. Onnea! Nyt postauksia vintage-raskausvaatteista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksi vintagepuku onkin odottamassa ja kuvaa seuraa heti, kun lämpötila laskee alle hellelukemien!

      Poista
  7. Hurjan isot onnentoivotukset! Upealta ja onnelliselta näytät!
    Mahtaisikohan Tildalta pikapuoliin lähteä kiertoon muutama vauvavatsaiselle sopiva asu - vaikkeivat taida kaikki ihan sinun genreäsi olemaankaan;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen valitettavasti ihan mastodontti siroon Tildaan verrattuna... :D Muutenhan järjestely olisi mitä kätevin.

      Poista
  8. Sydänlämpöiset onnittelut! Ompelutaitoinen kun olet, niin olisiko sellainen paita järkevä, jossa on etukappaleella keskellä pitkittäissauma ja siihen upotettu kolmionmuotoinen kiila vatsaa varten? Sen voisi myöhemmin ratkoa pois ja tehdä kangaspalasta taskun tms. Uskoakseni samaan tapaan voisi ommella myös hameen, jossa on keskietusauma muttei varsinaista vyötärökaitaletta. - Kun itse viimeeksi olin raskaana, käytin äitini vanhoja, ihka-aitoja 70-luvun äitiysvaatteita, mutta luulen, että klassiseen tyyliisi sopii 50-60 -luku paremmin. t. Lotta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen katsellut joitain 70-luvun Pia&Paula-tunikoita, mutta totta etteivät ne ole ihan omaa tyyliäni. Viime odotuksessa kymmenen vuotta sitten olisivat ehkä olleetkin. Minulla on muutama vanha äitiysvaatteen kaava, ja mietin vielä, mitä niistä toteuttaisin...

      Poista
  9. Onnea! toivottelee Metsäntyttö

    VastaaPoista
  10. Lämpimät onnittelut! Ihania uutisia! Hyvää vointia ja onnellista odotusaikaa! Miten olisi raskausasuksi kapea hame jossa masun kohdalla joustokangasta ja puserona kivasti rypytetty malli tai tyylikäs jakku? Sellaisia taidettiin käyttää 60-luvulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin käytettiin, kyllä. Tarkoitus on ommella tuon tyyppinen kapea hame, hankittuna on myös pari XL-kokoista tavallista tuubihametta, joiden toivon mahtuvan ainakin alkusyksyllä.

      Poista
    2. Ihanaa, onnea!
      /Anu

      Poista
  11. Hirmuisesti onnea vielä tätä virallista kauttakin! Ollaan nyt sitten hetken aikaa vielä yhtäaikaa raskaana :) Olisin kyllä mielelläni ottanut sinulta vastaan vinkkejä kierrätystyyliseen raskauspukeutumiseen, mutta no omalla kohdallani näillä kesähelteillä pukeutuminen on ollut tyyliä pikkarit ja rintsikat, ei kynähameet ja baby doll-mekkoset ... Toivotaan siis sinulle esteettisempiä raskautyylikelejä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei kynähametta näillä keleillä :O Yksi hyvin toimiva helleraskausvinkki voisi olla nuo 80-90-luvun löysät viskoosiset kukkamekot, helmoja lyhentäen. Mulla on nyt ylläni yksi sellainen, jota ennen vatsan kasvua käytin vyön kanssa. Niin ja hei, kai olet huomannut talkin hyväätuovat ominaisuudet..?

      Poista
  12. Vau, onnea odotukseen! Itselläni odottaessa ainoa pukeutumiskriteeri oli "kunhan ei kiristä" joten vaatevinkkejä en pysty antamaan :)

    VastaaPoista
  13. Paljon onnea! Hauska sattuma, kun juuri ostin viikonloppuna tuon saman mekkosen kirpparilta. Mukava viskoosimekkonen. :)

    VastaaPoista
  14. Onnea odotukseen! Kyllä 80-luvun viskoosimekoilla pärjää pitkälle syksyyn sopivan neuleen ja paksumpien sukkahousujen kanssa. Liivimekko on myös kätevä ja sellaisesta saanee pikkuyksityiskohdin sopivasti menneiden aikojen tyylisen. Kapea kynähame kasvavalle vatsalle tilaa antavalla joustorikoo yläosalla toimii. (testattu on). Päälle vaan sopivan peittävä paitapusero.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Paitapuseroita näyttääkin olevan äitiysmallisina tarjolla paljon. Omissakin varastoissa on onneksi pari löysänmallista, joita voin käyttää ainakin syksyn puoliväliin.

      Poista
  15. Onnea odotukseen! :)
    -Jenni

    VastaaPoista